Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet, Florist

Hvilangymnasiet, i Åkarp (+2 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 226,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 226,4)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Hantverksprogrammet på Hvilan Gymnasium

Välkommen till inriktningen Florist på Hantverksprogrammet på Hvilangymnasiet


Floristutbildningen passar för dig som har ett estetiskt och kreativt sinne. Som florist får du bland annat lära dig utställnings­design, formgivning, marknadsföring och säljteknik.


Floristyrket är ett hantverk som kräver både teoretisk kunskap och ett praktiskt handlag. Det är som gjort för dig som gillar färg och form och som tycker om att skapa något vackert. Du får bland annat lära dig att binda buketter och skapa fantasifulla dekorationer.

Läser du till florist på Hvilangymnasiet får du gedigna yrkeskunskaper. Här lär du dig allt du behöver för att få arbete efter utbildningen och jobba professionellt som florist. 

Under gymnasietiden får du, i samarbete med Ung Företagsamhet, starta och driva ett eget företag – en erfarenhet som du kommer att ha stor nytta av i ditt framtida yrkesliv.

I växthusen på skolan odlas både krukväxter och snittblommor. Som floriststuderande på Hvilangymnasiet har du förmånen att arbeta med både inköpta växter och med växtmaterial från skolans odlingar och parker. Vi lägger stor vikt vid att växterna ska vara av god kvalitet. 

Skolans gårdsbutik är mycket populär. Du som florist har din egen blomsterkyl här där du säljer många av dina och dina kurskamraters buketter och dekorationer. Floristerna ansvarar ibland även för varuexponering och övar säljteknik i butiken. 

Som en del av utbildningen får du också vara med i spännande blomsterprojekt och publika evenemang. Våra elever har exempelvis varit med och dekorerat invigningsfesten på Eurovision Song Contest.

Framtidsdrömmar och högskolebehörighet

Som professionell florist får du kombinera din känsla för färg, form och design med ett personligt kreativt uttryck. Yrket har fått ett starkt uppsving de senaste åren och du kan arbeta inom flera olika områden. Du kan vara stylist vid fotograferingar, teveproduktioner, publika event eller större fester. Men du spelar även en viktig roll vid livets viktiga skeden i samband med högtider som dop, bröllop, konfirmation med mera. 

Att gå ett yrkesförberedande program skapar möjligheten att öppna alla dörrar. Genom att lägga till kompletterande kurser kan du enkelt skaffa dig en högskolebehörighet. På så sätt får du alla fördelar med ett studieförberedande program, samtidigt som du efter studenten möter en blomstrande arbetsmarknad!

Grön skola nära stan

Hvilangymnasiet i Kabbarp ligger i en härlig miljö med egna parkområden, grönsaksfält, markbyggnads- och maskinhallar och 600 kvadratmeter växthus. Skolan ligger naturskönt, men samtidigt nära både Malmö och Lund och många av eleverna bor på vårt internat. Med buss är du inne i centrala Malmö eller Lund på 15 minuter och på 40 minuter kan du vara i Köpenhamn.

Bo på vårt populära internat

Skolan erbjuder en välkomnande stämning på det hemtrevliga internatet med plats för ca 75 studerande. När du bor på internatet ingår frukostbuffé, hemlagad lunch och kvällsmat samt kvällsfika. Varje dag ordnar skolans personal någon fritidsaktivitet, t.ex. yoga, thaiboxning, utflykter eller innebandy. Aktiviteterna varierar efter årstid och de boendes intressen. Några av de äldre eleverna som är med i Hvilans skolidrottsförening arrangerar också olika aktiviteter. I anslutning till boendet finns tillgång till gym, idrottssal, utomhusarena, kök, TV-rum och bastu.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Florist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 3 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lund

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Höst

  • Klassrum
  • Åkarp

Studera visare på Hvilan Utbildning

Att gå ett yrkesförberedande program skapar möjligheten att öppna alla dörrar. Genom att lägga till kompletterande kurser kan du enkelt skaffa dig en högskolebehörighet. På så sätt får du alla fördelar med ett studieförberedande program, samtidigt som du efter studenten möter en blomstrande arbetsmarknad!

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Florist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Florist så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hvilangymnasiet
Kabbarpsvägen 126
232 52 Åkarp

Välkommen till Hvilangymnasiet

På Hvilangymnasiet i Kabbarp kan du gå ett av våra yrkesförberedande program! Välj mellan Naturbruksprogrammet, Hantverksprogrammet och Restaurang och livsmedelsprogrammet. På Hvilangymnasiet är det viktigt med en hållbar skolgång där du som elev står i fokus – visionen är att...

Läs mer om Hvilangymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
1/5
Detta suger
05 maj 2021
Usch

Skolan är liten och internatet är bra men allting annat är ju sämre än sämst, lärarna har ingen aning om vad dem gör. Proven är dåligt planerade och sämre gjorda. Ledningen gå...

Visa hela
1/5
Sämsta valet
10 maj 2019
Halvbra/halvdåligt

Den bästa miljön, härliga grönskor och växter. Har även skaffat mig dem bästa vännerna för livet. Ett helt otroligt umgänge på internatet. Skolan och lärarna däremot är inte sä...

Hvilan Gymnasium
14 maj 2019
Så kul att du uppskattar vår fantastiska skolmiljö! Väldigt tråkigt att du känner att s...
Visa hela
Sponsrad