Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Hvilan Gymnasium Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 50 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 160,0
    (medelvärde: 246,1) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2021-04-15
Naturvetenskapsprogrammet på Hvilan Gymnasium

Om utbildningen

Naturvetenskap på Hvilan Gymnasium


Här fördjupar vi oss i de stora frågorna rörande hållbar utveckling, samhällsplanering och klimatförändringar. 

Väljer du NA på Hvilan får du läsa ett klassiskt NA-program som öppnar de flesta dörrar till vidare studier. Inriktningen naturvetenskap ger dig en bred utbildning inom naturvetenskap och är ett av de populäraste valen på skolan. Du lämnar skolan med mycket goda möjligheter att fortsätta på universitet och högskola.

I utbildningen kommer du att laborera, göra exkursioner och studiebesök till intressanta och lärorika platser både i och utanför Sverige. Du undervisas av engagerade och professionella lärare som använder både skolans och universitetets resurser för att ge dig den bästa utbildningen, och därmed de bästa förutsättningarna för dina framtida studieval.

Framtidsdrömmar

NA-programmet på Hvilan Gymnasium ger möjlighet till särskild behörighet för vidare naturvetenskaplig utbildning på universitet och högskola. Efter gymnasiet har du behörighet till en stor mängd utbildningar. Programmet ger en bra grund för naturvetenskapliga studier av olika slag t ex biolog, kemist, miljövetare, arkitekt, hortonom, men även samhälls- och tvärvetenskapliga studier.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Hvilan Gymnasium Stockholm

Välkommen till Hvilan Gymnasium Stockholm

På Hvilan Gymnasium i Stockholm kan du gå de studieförberedande programmen! Välj mellan Samhällsvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Ekonomiprogrammet. På Hvilan Gymnasium är det viktigt med en hållbar skolgång där du som elev står i fokus – visionen är att ge dig...


Läs mer om Hvilan Gymnasium Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvilan Gymnasium Stockholm

Frescati Hagväg 24
114 19 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.hvilanutbildning.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 2 recensioner.

NP18A
(2)
skolan är helt okej, vissa lärare är bra, andra inte. det finns de som är för snälla med betygen och som är väldigt motiverande och de som är för hårda med betygen och bryr sig inte så mycket om annat. "en liten skola så alla får bli mer sedda"- snacket är typ en myt... vissa lärare favoriserar eller säger att de ska hjälpa men får inget gjort. ...
Hvilan Gymnasium Kommentar:
Tråkigt att du upplever att skolan inte behandlar alla elever lika, det är verkligen inte något som vi i personalen vill göra eller gör medvetet. Hvilans mål är att alltid se till varje elevs bästa och försöka att anpassa studierna och undervisningen i bästa möjliga mån så att den ska fungera för dig som elev. Att skolan har valt att utföra stör...
Visa hela
Cecilia
(5)
När jag började på Hvilan blev jag bemött av jättetrevliga lärare och kände mig verkligen välkommen här. Efter att jag nu gått på skolan i nästan ett läs-år känner jag verkligen att kontakten mellan elever och lärare är fantastisk. Jag kan fråga alla mina lärare om saker jag inte förstår utan att de dumförklarar mig. De ser till att vara tydliga...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Hvilan Gymnasium Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: