Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

S:t Eriks gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 80 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 202,5
    (medelvärde: 256,9) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-05-02
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet ger dig behörighet att söka många utbildningar på högskola och universitet och är en förutsättning för den som vill bli t ex läkare, biolog, kemist eller civilingenjör. Oavsett om du drömmer om att forska eller bli entreprenör så ger utbildningen dig en bredd som öppnar dörrar till många olika yrken.

Programfördjupning (200 poäng)

  • Naturvetenskaplig specialisering
  • Matematik 5

Efter examen kommer du att ha utvecklat din förmåga att arbeta på ett naturvetenskapligt sätt, vilket innebär att du med ett kritiskt tänkande kan analysera resultat utifrån olika naturvetenskapliga principer. Dessa egenskaper värderas högt i samhället och du kan därför finna naturvetare inom många olika branscher, även sådana som inte direkt relaterar till naturvetenskap.

På Naturvetenskapsprogrammet blandas teori med praktiskt arbete så som fältstudier, experiment och laborationer. Våra lokaler är moderna och välutrustade för naturvetenskapligt arbete. Det krävs att du lägger ner tid på dina studier och att du tar eget ansvar. I gengäld får du en bra utbildning som ger dig ljusa framtidsutsikter!

Detta är den inriktning inom Naturvetenskapsprogrammet som ger bredast behörighet till högskolor och universitet.

Du får här en fördjupad kunskap i de naturvetenskapliga ämnena:

  • Fysik beskriver de fysikaliska förutsättningarna för världen vi lever i. Här får du bland annat lära dig om optik, mekanik, termodynamik och elektrodynamik.
  • Kemi beskriver beståndsdelarna som bygger upp världen runt om oss, nämligen atomer, molekyler, joner och salter, syror och baser. Du får lära dig hur dessa olika beståndsdelar håller ihop och hur olika kemiska reaktioner fungerar.
  • Biologi handlar om livet. Biologi beskriver levande varelser, hur kroppen fungerar, genetik, evolution, ekologi med mera.
  • Matematik är centralt för naturvetenskap då det är ett viktigt verktyg för att förstå och arbeta med framförallt fysik. Du läser därför 500 poäng matematik.

Inom samtliga naturvetenskapliga ämnen ingår att lära sig hur man ställer upp naturvetenskapliga experiment, hur man skriver labbrapporter och hur man kritiskt utvärderar och drar slutsatser utifrån experimentens resultat. I åk 3 läser du inriktningskursen naturvetenskaplig specialisering och där får du välja inom vilket område du vill fördjupa dig.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Eriks gymnasium

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap, Media Estetiska programmet - Musik/musik, Musik/Musikproduktion, Musik/Musikal, Teater, Bild och formgivning,...


Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Eriks gymnasium

Polhemsg. 35
10420 Stockholm

 Visa telefonnummer
steriksgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 2,8

Baseras på 5 recensioner.

elev på natur2an

S:t Eriks gymnasium favoriserar de estetiska linjerna så jävla hårt. Lägg märke till att de enda som gett skolan en 5 i betyg här är estetare. Vi på natur har inga bänkar eller bord i korridorerna, medan de som går estet har soffor och finare lokaler. Estetarna får åka på studiebesök och göra roliga grejer väldigt ofta medan vi naturare fått åka...

S:t Eriks gymnasium/Skolledningen Kommentar:
Hej NA-elev! Vad tråkigt att höra att ni tycker att vissa program lyfts fram mer på Instagram och att ni NA-elever upplever att ni inte får åka på lika många studiebesök. De olika programmen har ju olika mål och fokus och de aktiviteter som ES gör passar inte alltid de programmål som NA har. Roligt att höra att ni tycker om era lärare och att ni...
Visa hela
OOF

utbildningen och lärarna är grymma men det är inte där problemet ligger. jag ha r nu gått här i 2 år och jag kan bara säga detta... Rektorn bryr sig inte om natur linjen. Korridorerna saknar bord och vi har bara fåtal bänkar. bänkar räcker knappt till 1 klass och vi delar korridoren med SAM. totalt blir det 6 klasser i samma korridor vilket le...

S:t Eriks gymnasium Kommentar:
Hej naturelev!
Vad roligt att du är nöjd med din utbildning och dina lärare. Jag håller med om att delar av lokalerna är trista. Vi har ju som du skrev fått nytt golv och nymålade väggar i naturkorridoren och det som saknas nu är fräschare möbler. Vi jobbar på det!
Visa hela
Mikael

Har gått har i snart ett år och allt är jätte bra! Lärarna är bra och lär ut med hjärtat, och många (iaf nat linjen) går ut från skolan med bra betyg, som min syster som direkt kunde utbilda sig till tandläkare efter hon tog studenten.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,8)
Baseras på 5 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från S:t Eriks gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Info om öppet hus
Jag har en annan fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Daniel och Salman - Filmmakare r...
S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Läs mer