Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

S:t Eriks gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 157,5
(medelvärde: 257,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 157,5
(medelvärde: 257,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet ger dig behörighet att söka många utbildningar på högskola och universitet och är en förutsättning för den som vill bli t ex läkare, biolog, kemist eller civilingenjör. Oavsett om du drömmer om att forska eller bli entreprenör så ger utbildningen dig en bredd som öppnar dörrar till många olika yrken.

Programfördjupning (200 poäng)

  • Naturvetenskaplig specialisering
  • Matematik 5

Efter examen kommer du att ha utvecklat din förmåga att arbeta på ett naturvetenskapligt sätt, vilket innebär att du med ett kritiskt tänkande kan analysera resultat utifrån olika naturvetenskapliga principer. Dessa egenskaper värderas högt i samhället och du kan därför finna naturvetare inom många olika branscher, även sådana som inte direkt relaterar till naturvetenskap.

På Naturvetenskapsprogrammet blandas teori med praktiskt arbete så som fältstudier, experiment och laborationer. Våra lokaler är moderna och välutrustade för naturvetenskapligt arbete. Det krävs att du lägger ner tid på dina studier och att du tar eget ansvar. I gengäld får du en bra utbildning som ger dig ljusa framtidsutsikter!

Detta är den inriktning inom Naturvetenskapsprogrammet som ger bredast behörighet till högskolor och universitet.

Du får här en fördjupad kunskap i de naturvetenskapliga ämnena:

  • Fysik beskriver de fysikaliska förutsättningarna för världen vi lever i. Här får du bland annat lära dig om optik, mekanik, termodynamik och elektrodynamik.
  • Kemi beskriver beståndsdelarna som bygger upp världen runt om oss, nämligen atomer, molekyler, joner och salter, syror och baser. Du får lära dig hur dessa olika beståndsdelar håller ihop och hur olika kemiska reaktioner fungerar.
  • Biologi handlar om livet. Biologi beskriver levande varelser, hur kroppen fungerar, genetik, evolution, ekologi med mera.
  • Matematik är centralt för naturvetenskap då det är ett viktigt verktyg för att förstå och arbeta med framförallt fysik. Du läser därför 500 poäng matematik.

Inom samtliga naturvetenskapliga ämnen ingår att lära sig hur man ställer upp naturvetenskapliga experiment, hur man skriver labbrapporter och hur man kritiskt utvärderar och drar slutsatser utifrån experimentens resultat. I åk 3 läser du inriktningskursen naturvetenskaplig specialisering och där får du välja inom vilket område du vill fördjupa dig.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
S:t Eriks gymnasium
Polhemsg. 35
10420 Stockholm

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Vi är mångfald och variation. Vi är nyskapande och tradition. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap,...

Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 2,8

Baseras på 5 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
2/5
elev på natur2an
06 feb 2020
favoriserar estetarna

S:t Eriks gymnasium favoriserar de estetiska linjerna så jävla hårt. Lägg märke till att de enda som gett skolan en 5 i betyg här är estetare. Vi på natur har inga bänkar eller ...

S:t Eriks gymnasium/Skolledningen
12 feb 2020
Hej NA-elev! Vad tråkigt att höra att ni tycker att vissa program lyfts fram mer på Ins...
Visa hela
3/5
OOF
11 okt 2019
oj

utbildningen och lärarna är grymma men det är inte där problemet ligger. jag ha r nu gått här i 2 år och jag kan bara säga detta... Rektorn bryr sig inte om natur linjen. Korr...

S:t Eriks gymnasium
17 okt 2019
Hej naturelev! Vad roligt att du är nöjd med din utbildning och dina lärare. Jag håll...
Visa hela
5/5
Mikael
21 feb 2019
Varför klagar alla

Har gått har i snart ett år och allt är jätte bra! Lärarna är bra och lär ut med hjärtat, och många (iaf nat linjen) går ut från skolan med bra betyg, som min syster som direkt...

Visa hela
Sponsrad