Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Grön turism - Särskild variant

Hvilan Gymnasium Kabbarp
Programinformation
Lund, Malmö, Åkarp
Antal elever: cirka 30 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 162,5
    (medelvärde: 214,5) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-28
2021-02-04
2021-04-27

Film

Är du nyfiken på en grön yrkesutbildning med möjlighet till högskolebehörighet? Hör eleverna själva på Hvilan Utbildning Kabbarp berätta om skolan!

Naturbruksprogrammet på Hvilan Gymnasium

Om utbildningen

Grön turism

Vill du arbeta med värdskap och utveckling av verksamheten på en pampig slottsträdgård eller en stadspark? Eller drömmer du om att arbeta med besökare på vingårdar eller gårdshotell?

Den särskilda varianten Grön Turism blandar kunskap inom hållbar utveckling, företagande inom den gröna näringen, entreprenörskap och turism. Denna unika utbildning erbjuder en blandning av teori och praktik där du får läsa kurser som marknadsföring, försäljning och grönt företagande, natur och landskapsvård, servicekunskap samt företagsekonomi.

Varianten tar ett helhetsgrepp på företagande inom den gröna näringen och eleverna får kunskaper i att starta upp, driva och utveckla företag inom den gröna näringen med ett helhetsperspektiv kring det ekonomiska-, miljömässiga-, sociala- och etiska ansvarstagandet.

Programfördjupningen är framtagen i samråd med stiftelser, företag och organisationer för att tillfredsställa ett behov av förstärkning inom nyckelområden för bland annat gårdsbutiker- och hotell, turistmål, friluftsanläggningar, slottsträdgårdar, parker och naturområden.

Under gymnasietiden får du, i samarbete med Ung Företagsamhet, starta och driva ett eget före­tag – en erfarenhet som du kommer att ha stor nytta av i ditt framtida yrkesliv.

Högskolebehörighet

Att gå ett yrkesförberedande program skapar möjligheten att öppna alla dörrar. Genom att lägga till kompletterande kurser kan du enkelt skaffa dig en högskolebehörighet. På så sätt får du alla fördelar med ett studieförberedande program, samtidigt som du efter studenten möter en blomstrande arbetsmarknad!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Grön turism - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Att gå ett yrkesförberedande program skapar möjligheten att öppna alla dörrar. Genom att lägga till kompletterande kurser kan du enkelt skaffa dig en högskolebehörighet. På så sätt får du alla fördelar med ett studieförberedande program, samtidigt som du efter studenten möter en blomstrande arbetsmarknad!

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Grön turism - Särskild variant

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Grön turism - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

Hvilan Gymnasium Kabbarp

Hvilan Gymnasium - Florist och Trädgård

Välkommen till Hvilan Gymnasium i Kabbarp

På Hvilan Gymnasium i Kabbarp kan du gå ett av våra yrkesförberedande program! Välj mellan Naturbruksprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, Hantverksprogrammet och Restaurang och livsmedelsprogrammet. På Hvilan Gymnasium är det viktigt med en hållbar skolgång där du som elev står i...


Läs mer om Hvilan Gymnasium Kabbarp och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvilan Gymnasium Kabbarp

Kabbarpsvägen 126
232 52 Åkarp

 Visa telefonnummer
www.hvilanutbildning.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Grön turism - Särskild variant från Hvilan Gymnasium Kabbarp, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: