Huddingegymnasiet (HGY) – Bli förberedd för din tid efter gymnasiet

På Huddingegymnasiet finns det möjlighet att läsa utbildningar inom Ekonomi, Naturvetenskap, Samhällsvetenskap och Teknik. Du kan även välja att kombinera din gymnasieutbildning med en elitsatsning inom basket, fotboll eller ishockey. Dessutom finns möjlighet att läsa introduktionsprogram för dig som saknar behörighet till gymnasieskolan.

Trygg skola

På HGY finns alla förutsättningar för att du ska ha en trygg och utvecklande gymnasietid, där du får kunskap inom ditt valda område. Lärare och elevstödet med studievägledare, bibliotekarie, skolsköterska och kurator finns där för att hjälpa dig igenom din gymnasietid. Skolans lokaler med laboratorier, datasalar och bibliotek är välutrustade.

Skolmatsal med hotellfrukost

Det serveras både frukost och lunch i Huddingegymnasiets skolrestaurang. Varje lunch serveras två varmrätter (en vegetarisk), två sorters soppa, lätt lunch, salladsbord med tjugo olika sallader och röror, bröd, mjölk och kolsyrat filtrerat vatten. Vid frukosten kan du fylla på energi för resten av din skoldag och den kan jämföras med en hotellfrukost.

Formativt arbetssätt

Huddingegymnasiet har utvecklat sitt arbetssätt för att du som elev ska få en roligare gymnasietid med bättre studieresultat. Lärarna arbetar på ett formativt sätt i undervisningen, vilket gör att du som elev har en bättre övergripande koll på dina studier och vet vad som krävs av dig. För att underlätta arbetet för dig som elev och för lärarna har schemaläggningen gjorts om så att det blir färre ämnen per termin och längre lektionspass. Alla elever får av samma anledning också en Chromebook under sin gymnasietid, som är ett bra verktyg att ha i skolarbetet.

HGY har många samarbeten

Skolan har många samarbeten med olika organisationer, universitet och högskolor som ger dig unika möjligheter och utblickar under din gymnasietid. Elever ges inblick i att starta och driva ett eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet, UF.

Huddingegymnasiet lägger stor vikt vid att upprätthålla internationella kontakter och projekt och har nyligen lett ett stort internationellt EU-projekt med ekologi-tema. Skolan söker kontinuerligt nya intressanta projekt som kan berika elevernas kunskaper om andra länder. I samarbete med KTH kan du som elev prova på att läsa kurser på högskolenivå och tillsammans med Karolinska Institutet kan du få chansen att delta i ett forskningsprojekt inom naturvetenskap som ditt projektarbete. Varje år får Huddingegymnasiet besök av Karolinska Institutet under en dag, KI-dagen. Dagen har olika tema varje år och som elev får du veta mer om KI:s utbildningar samt höra föreläsningar, se filmer och annat om årets tema.

HGY är en Skola för mänskliga rättigheter

Sedan läsåret 2014/15 har Huddingegymnasiet blivit en Skola för mänskliga rättigheter genom ett samarbete med svenska Amnesty. Totalt är det elva andra skolor i landet, och två andra i Stockholmstrakten som har detta samarbete med Amnesty. Det innebär bland annat att skolan i utbildningen förmedlar och förankrar respekten för mänskliga rättigheter enligt en särskild modell.

Är du intresserad och vill veta mer om Huddingegymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Huddingegymnasiet

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Huddingegymnasiet.

Gymnasievägen 3
141 85 Huddinge

www.huddingegymnasiet.se

Ferhat
Skolan är bra då lärarna undervisar på ett bra sätt. Bra mat och bra stämning
Stjärnan1
Jag anser att huddingegymnasiet är ett ypperligt val av skola, speciellt om du som individ vill utmana dig själv och har som mål att komma någon vart i livet.
King
Jag skulle säga att huddingegymnasiet är en helt fantastisk skola! Jag rekommenderar denna skola till alla. Skolan har välutbildade lärare som är kunniga inom sina ämnen.

För att beställa information från Huddingegymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Skolrecensioner