Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Huddingegymnasiet, i Huddinge (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

En tjej som arbetar i ett lab

Naturvetenskapsprogrammet på Huddingegymnasiet

Inom naturvetenskapsprogrammet utvecklar du dina kunskaper om sammanhang i naturen, om livets villkor. De kunskaper du får gäller hela människan, med utgångspunkt i fysiologi, DNA och beteende, men även kemins och fysikens lagar som styr stort som smått i vårt universum. Men det handlar också om att förstå varför folk handlar som de gör, varför världen ser ut som den gör.

Du utvecklar även ett naturvetenskapligt förhållningssätt och inser att naturvetenskap bygger på ett samspel mellan teori och praktisk erfarenhet. Experiment, laborationer, fältstudier och andra jämförbara praktiska moment är därför centrala inslag i utbildningen.

Människan i fokus

Människan i fokus är vårt motto men du som elev är också i fokus. Vi lärare här på HGY anser oss faktiskt vara duktiga på att göra dig bättre. Vi vill ta vara på ditt engagemang, driv och vilja.
HGY är ingen gigantisk skola utan här hinner vi se dig och kan utveckla och förbättra det som just du behöver för att bli så bra som möjligt, både som människa och elev.

Inriktning Naturvetenskap

Tyngdpunkten ligger på de naturvetenskapliga kurserna biologi, fysik, kemi och matematik. Läser du på Naturvetenskapsprogrammet har du
alla möjligheter att studera vidare på alla eftergymnasiala utbildningar. Det är det program som ger dig flest möjligheter efter
gymnasiet.

Profil: Medicin

Programfördjupningar: Psykologi 1, Filosofi 1, Naturvetenskaplig specialisering (Medicin och Läkemedel).

Huddingegymnasiet samarbetar med KTH och KI

Genom Huddingegymnasiets samarbete med olika högskolor och universitet i närområdet, bland annat Karolinska institutet (KI) och Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), får du en inblick i vetenskapligt tänkande och metodik.

Ladda ner skolans broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Huddinge

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
5/5
Candy
15 mar 2021
Skola till dig som vill lyckas!

Jag har gått på Huddinge gymnasiet i ett och ett halv år och jag kan säga att jag absolut inte det valet i en sekund. Att ha en skola med överutbildade lärare som satsar på en o...

Visa hela
5/5
Asaal Alzubaydi
15 mar 2021

Naturvetenskaps programmet här på Huddingegymnasiet har hittills varit en fantastiskt lärofylld erfarenhet! Lärarna jag har är mer än väl insatta, och majoriteten är överutbilda...

Visa hela
5/5
Ana
01 apr 2020
Naturprogrammet på HGY

HGY är en skola som jag är mycket nöjd med. Jag är verkligen glad att jag gjorde det här valet och har inte ångrat mig ett dugg. Lärarna är alltid där för en, de hjälper alla oc...

Visa hela
Huddingegymnasiet
Gymnasievägen 3
141 85 Huddinge

Välkommen till Huddingegymnasiet

På Huddingegymnasiet väljer du mellan sex olika gymnasieutbildningar. Det är en skola där både elever och personal trivs vilket innebär en låg personalomsättning om en hög andel behöriga lärare. Alla lektioner på skolan är lärarledda, och skolan har som målsättning...

Läs mer om Huddingegymnasiet och visa alla program.

Sponsrad