Visa gymnasium.se som: Mobil

Gymnasieingenjör, Design och produktutveckling

Hässleholms Tekniska skola
Programinformation
Hässleholm
Gymnasieingenjör
Gymnasieingenjör, Design och produktutveckling

Om utbildningen

Vill du utbilda dig till gymnasieingenjör? På HTS kan du välja mellan profilerna Design och produktutveckling samt Samhällsbyggande.

Yrkesutbildning eller förberedelse inför högskolan

Det fjärde året (T4) är yrkesförberedande och bygger vidare på de tre högskoleförberedande åren på Teknikprogrammet. T4 ger fördjupade tekniska kunskaper och genomförs i samarbete med det lokala och regionala näringslivet. Utbildningen är såväl teoretisk som praktisk. Den genomförs både i skolan och ute på företag i regionen. Kombinationen ger dig kunskaper, som är eftertraktade av näringslivet. En röd tråd genom utbildningen är det ingenjörsmässiga förhållningssättet. Minst tio veckors arbetsplatsförlagt lärande ingår i utbildningen.

Gymnasieingenjör

Efter det fjärde året tar du examen som gymnasieingenjör. Efter det fjärde året kan du söka till yrken som exempelvis konstruktör, produktionstekniker, arbetsledare och projektledare.

Teknikcollege

Hässleholms kommun är certifierad inom Teknikcollege. Certifieringen omfattar El- och energiprogrammet, Industritekniska programmet, Teknikprogrammet och T4 (fjärde året på Teknikprogrammet). Via Teknikcollege har företagen möjlighet att påverka utbildningar, så att eleverna har med sig kunskaper och färdigheter som företagen behöver för att kunna anställa eleverna efter avslutad utbildning.

Ansökan

Utbildningen är sökbar för dig, som har slutfört Teknikprogrammet, oavsett skola, till och med det år du fyller 22. Du ansöker via Skånegys webbplats.

Behörighetskrav

Godkända betyg på kurserna Design 1 och Konstruktion 1 eller likvärdiga meriter från arbetslivet eller annan utbildning som i huvudsak motsvarar kursernas innehåll.

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Design och produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

Gymnasieingenjörsexamen.

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjör, Design och produktutveckling

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Kristianstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: BUF 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 50 00
Mejladress: antagningskansliet@kristianstad.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Design och produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Hässleholms Tekniska skola

Välkommen till HTS – Hässleholms Tekniska skola!

Hässleholms Tekniska skola är den största gymnasieskolan i Hässleholm. HTS har ett nära och utvecklat samarbete med arbetsliv, högskolor och universitet i regionen. Skolan ligger centralt med bara fem minuters gångväg till tåg- och busstationen i Hässleholm, som är en...


Läs mer om Hässleholms Tekniska skola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hässleholms Tekniska skola

Stobygatan 7
28139 Hässleholm

 Visa telefonnummer
www.hassleholm.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Gymnasieingenjör, Design och produktutveckling från Hässleholms Tekniska skola, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till HTS
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information