Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Hagströmska gymnasiet i Falun
Programinformation
Falun
Antal elever: 49 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 209,7
    (Lägsta: 170) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-27
2020-05-18
Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Om utbildningen

Gå bygg- och anläggningsprogrammet på Hagströmska gymnasiet

Vill du arbeta med att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus och anläggningar? Som elev på bygg- och anläggningsprogrammet på Hagströmska gymnasiet i Falun går du en utbildning som kommer göra dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Utbildningen präglas av både teoretiskt och praktiskt lärande.

Inriktning anläggningsfordon

Som elev på byggprogrammet med inriktning anläggningsfordon går du en praktisk utbildning med fokus på det verkliga arbetet som maskinförare. Du får lära dig anläggningsmaskinteknik med t ex grävmaskiner, grävlastare och hjullastare

Praktisera ute på ett företag inom branschen

Under din studietid kommer du spendera minst 15 veckor ute på en riktig arbetsplats. Det kommer ge dig en bra inblick i branschen och möjligheter att knyta viktiga kontakter som kommer att hjälpa dig i ditt fortsatta arbetsliv.

Efter dina studier

Många av dagens maskinförare har pensionsåldern inom räckhåll, vilket innebär goda utsikter för en ny generation. Samtidigt väntas byggandet av vägar och bostäder öka i takt med att samhället utvecklas.
Efter utbildningen kommer du ha möjlighet att direkt påbörja en yrkesbana eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Om du älskar sport, vill ha en fantastisk gymnasietid, en bra gymnasieutbildning och ett aktivt liv är Hagströmska gymnasiet Falun ditt självklara val. Välkommen.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Som boende i samma kommun som Hagströmska gymnasiet i Falun söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon så kommer skolan att kontakta dig.

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun – Framtidens skola redan idag

Hagströmska gymnasiet i Falun är en modern skola som gör dig förberedd för yrkeslivet och fortsatta studier. Skolans vision är Framtidens skola redan idag! Skolan arbetar med entreprenöriellt lärande och också över ämnesgränserna så att det bildar en helhet och...


Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hagströmska gymnasiet i Falun

Gruvgatan 2
791 62 Falun

 Visa telefonnummer
hagstromska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.