Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Kommande Öppet hus
23 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 189,9)
Kommande Öppet hus
23 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 189,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Anläggningsmaskinförare på Hagströmska

Vill du arbeta med att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus och anläggningar? Som elev på bygg- och anläggningsprogrammet på Hagströmska gymnasiet i Falun går du en utbildning som kommer göra dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Utbildningen präglas av både teoretiskt och praktiskt lärande.

Inriktning anläggningsfordon

Som elev på byggprogrammet med inriktning anläggningsfordon går du en praktisk utbildning med fokus på det verkliga arbetet som maskinförare. Du får lära dig anläggningsmaskinteknik med t ex grävmaskiner, grävlastare och hjullastare

Praktisera ute på ett företag inom branschen

Under din studietid kommer du spendera 16 veckor ute på en riktig arbetsplats. Det kommer ge dig en bra inblick i branschen och möjligheter att knyta viktiga kontakter som kommer att hjälpa dig i ditt fortsatta arbetsliv.

Efter dina studier

Många av dagens maskinförare har pensionsåldern inom räckhåll, vilket innebär goda utsikter för en ny generation. Samtidigt väntas byggandet av vägar och bostäder öka i takt med att samhället utvecklas. Efter utbildningen kommer du ha möjlighet att direkt påbörja en yrkesbana eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Programmet ger också grundläggande högskolebehörighet och möjligheten att fortsätta studera på universitet och högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Reportage

Marcus kombinerar sin passion med ekonomiprogrammet

Hagströmska gymnasiet i Falun

Marcus Kyrö är 16 år gammal och läser ekonomiprogrammet med inriktning ishockey. Han berättar hur utbildningen är och hur det är att kombinera träningen med skolan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hagströmska gymnasiet i Falun
Gruvgatan 2
791 52 Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun är en modern skola som gör dig förberedd för yrkeslivet och fortsatta studier. Vi vet hur viktigt det är med balans i livet för att man ska må bra och kunna prestera. Här får du hjälp...

Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Sponsrad