Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 80,0
(medelvärde: 175,6)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 80,0
(medelvärde: 175,6)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Läs programmet Bygg och Anläggning, inriktning Anläggningsfordon

Inriktningen anläggningsfordon passar dig som vill arbeta inom en spännande bransch där du får köra stora maskiner med eget stort ansvar. Yrket söker dig som är lugn och noggrann och som tycker om att ta dig an stora projekt.

Som anläggningsförare kan du arbeta inom flera olika fält där du får köra många olika maskiner; exempelvis inom bergtäkter, elbolag och kommuner. Det sker en stor utveckling inom branschen när det kommer till teknologin och nya system utvecklas hela tiden, så som GPS, 2D-skärm och 3D-system. Utvecklingen kommer fortsätta i rask takt och det krävs att du som anläggningsförare är med i utvecklingen.

När du börjar hos oss får testa olika maskiner för att bekanta dig med hur de fungerar, så att du kan alla grunder innan vi går in på arbetsmomenten. Du kommer bland annat få lära dig att gräva ledningsgator, husgrunder, fylla grus och lägga rör. För att få en verklig uppfattning av yrket kommer du att få utföra jobb på riktiga arbetsplatser.

Kort om Anläggningsfordon

  • Praktiska kunskaper i hur du kör och arbetar med maskiner inom olika fält av branschen såsom bergtäkter, elbolag och kommuner.

  • Teoretiska kunskaper inom maskinteknik, processteknik, ritningsläsning, mätningar, arbetsmiljö och säkerhet.

  • Utbildningsbevis som anläggningsförare.

  • Genom praktiken kommer du ut i arbetslivet på riktigt vilket även ger dig ett brett kontaktnät inom branschen med värdefulla referenser. - Väldigt goda jobbchanser, stort behov av duktiga maskinister.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Linköping

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Praktiska gymnasiet Linköping
Roxviksgatan 8A
582 73 Linköping

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Linköping

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Linköping och visa alla program.

Sponsrad