Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Kommande Öppet hus
23 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 180,0)
Kommande Öppet hus
23 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 180,0)
Få mer information om programmet 👍

Hagströmska gymnasiet i Falun på Facebook

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Barn- och fritidsprogrammet på Hagströmska gymnasiet

Drivs du av att leva sunt och gillar att motivera andra människor till att göra detsamma? Då kan inriktningen fritid och hälsa på barn- och fritidsprogrammet vara valet för dig. 

Fritid och hälsa

På utbildningen kommer du få kunskap om människors hälsa, levnadsvanor och hälsofrämjande. Du lär dig om vad som får både barn och vuxna att må bra i sin vardag.  Du lär dig även om kroppen och hur kost, hälsa och motion på verkar människors levnadssätt.

Praktik i dina studier

I utbildningen ingår 16 veckors arbetsplatsförlagt lärande. Det betyder att du kommer lära dig ämnet ute på en riktig arbetsplats, där du också får verklig arbetslivserfarenhet. Genom att vara ute på praktik under stor del av din utbildning innebär att du kommer få lära dig om branschen och knyta ovärderliga kontakter inför arbetslivet.

Dina möjligheter efter studierna

Du som har avslutat inriktningen fritid och hälsa har en ljus framtid för att bli bland annat friskvårdspersonal, massör eller personlig tränare.

Eftersom Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesförberedande program kommer du vara redo att gå rakt ut i arbetslivet direkt efter gymnasiet, eller läsa på yrkeshögskola om du vill fördjupa dig ytterligare inom ämnet. Programmet ger också grundläggande högskolebehörighet och möjligheten till fortsatta studier på universitet och högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Reportage

Marcus kombinerar sin passion med ekonomiprogrammet

Hagströmska gymnasiet i Falun

Marcus Kyrö är 16 år gammal och läser ekonomiprogrammet med inriktning ishockey. Han berättar hur utbildningen är och hur det är att kombinera träningen med skolan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hagströmska gymnasiet i Falun
Gruvgatan 2
791 52 Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun är en modern skola som gör dig förberedd för yrkeslivet och fortsatta studier. Vi vet hur viktigt det är med balans i livet för att man ska må bra och kunna prestera. Här får du hjälp...

Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Sponsrad