Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Gullmarsgymnasiet
Programinformation
Lysekil
Antal elever: cirka 60 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 190,0
    (medelvärde: 249,9) * statistik från 2022
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

Läs Beteendevetenskap på Gullmarsgymnasiet 

Är du engagerad i vad som händer i din omvärld? Vill du förstå hur du kan vara med och påverka samhällsutvecklingen? Har du tankar på att vidareutbilda dig på universitet eller högskola?

För dig som vill förstå samhället

Samhällsvetenskapliga programmet passar för dig som är intresserad av samhällets utveckling i Sverige och världen. Du kommer studera människans beteende både som individ och gruppmedlem, fördjupa dig i relationer, kommunikation och språk. Du gillar samhällsorienterande ämnen och kommunikation, att se saker ur olika perspektiv och att uttrycka dina åsikter.

Bra grund för vidare studier

Här får du lära dig om kommunikation och om hur åsikter och värderingar uppstår och förändras. Du får även lära dig hur olika faktorer påverkar möjligheterna att bygga ett hållbart samhälle. Vi arbetar med att utveckla ett kritiskt tänkande och ett vetenskapligt arbetssätt.

På vårt program lägger vi stor vikt vid utvecklande av läsförståelse och skrivfärdigheter. Detta skapar förutsättningar för att göra komplexa analyser av olika delar av samhället. Många av våra tidigare elever studerar vidare på universitet, och vi får ofta höra att tiden hos oss har gett dem en bra grund att stå på och förberett dem för fortsatta studier.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Uddevalla. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
Mejladress: antagning@uddevalla.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Gullmarsgymnasiet

Gullmarsgymnasiet i Lysekil, ett lysande val för framtiden

Gullmarsgymnasiet i Lysekil är en liten, lugn och engagerad gymnasieskola med internationella kontakter, goda studieresultat och bra kontakt med det lokala näringslivet. På Gullmarsgymnasiet får du som elev en bra relation med kompisar och lärare i en trygg miljö. Som elev...


Läs mer om Gullmarsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gullmarsgymnasiet

Rinkenäsgatan 2
453 30 Lysekil

 Visa telefonnummer
www.lysekil.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Gullmarsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Gullmarsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information