Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess och catering

Ester Mosessons gymnasium
Programinformation
Göteborg
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess och catering

Om utbildningen

Färskvaror, delikatess och catering

Du kan läsa inriktningen Färskvaror, delikatess och catering både som yrkesprogram och lärlingsutbildning. Är du kreativ, matintresserad och tycker om delikatesser? Då är Restaurang- och livsmedelsprogrammets inriktning Färskvaror, delikatess och catering utbildningen för dig!

Jobba bakom delikatessdisken

På Färskvaror, delikatess och catering får du lära dig de teoretiska och praktiska grunderna för att arbeta med charkuterivaror, färskvaror och delikatesser i dagligvaruhandeln, exempelvis delikatessdisken, eller inom catering. Du kan också få prova på kampanjplanering. Inköp, råvaruhantering och matlagning. I utbildningen ingår även kunskap om fisk och skaldjur, frukt och grönt samt kundservice.

Praktikmöjligheter utomlands

I årskurs två och tre på Restaurang- och livsmedelsprogrammet tillbringar du en del av tiden på en arbetsplats. Genom skolans internationella kontakter finns möjlighet att göra APL ute i Europa under tredje året. Är du intresserad av andra länders kultur och skulle vilja ha en internationell erfarenhet finns förutom möjligheten till utlandspraktik även möjlighet att med skolans hjälp få studera i ett annat land i Europa. Ester Mosessons gymnasiums nätverk inkluderar både skolor och arbetsgivare i många olika länder och har arbetat med elevutbyten sedan 1995.

Genom det individuella valet, 200 poäng, kan du fördjupa dig inom ett intresseområde, eller läsa in kurser för grundläggande högskolebehörighet. 

Exempel på arbetsplatser du kan jobba på efter utbildningen

  • Butik
  • Cateringföretag
Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess och catering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess och catering

Som boende i samma kommun som Ester Mosessons gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess och catering så kommer skolan att kontakta dig.

Ester Mosessons gymnasium

Ester Mosessons gymnasium

Välkommen till Ester Mosessons gymnasium – en utbildning som leder till jobb

På Esters får du hålla på med det bästa i livet: mat och resor! Här finns möjligheter för dig att hitta en utbildning som kan ta dig till helt nya platser i världen. Som elev på Ester Mosessons gymnasium kan du...


Läs mer om Ester Mosessons gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Ester Mosessons gymnasium

Lärdomsgatan 5, Hus Göta
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess och catering från Ester Mosessons gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: