Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Estetik & media

Karlshamn Fria Läroverk
Programinformation
Karlshamn
Estetiska programmet, Estetik & media

Om utbildningen

Estetik och media på Karlshamn Fria Läroverk

Vårt Estetiska program är för dig som vill lära dig mer om digitala medier och att kommunicera med digitala verktyg. Ledord för utbildningen är foto, film och ljud, grafisk design och webbdesign. Vi lägger stor vikt vid praktiskt lärande. Här får du göra, inte bara läsa, och under dina tre år kommer du att bygga upp en portfolio med arbetsprover som du kan använda när du söker jobb eller till specialutbildningar.

Dina tre år på Estetiska programmet

ÅR 1
I årskurs ett får du arbeta med skapande inom olika digitala former och fokus ligger på att du ska hitta ditt eget uttryck när det kommer till text och bild. På programmet läser du kurser i fotografering och digitalt skapande. Du får åka på mässor och studiebesök och få en bättre inblick i branschen och dess förutsättningar samt träffa personer i mediebranschen.

ÅR 2
Under ditt andra år får du lära dig om medieproduktion. Du får en djupare förståelse för mediebranschen, hur den fungerar och lär dig använda de digitala verktyg som används. Det finns också möjlighet att utveckla din egen talang och ditt uttryckssätt och göra dessa mer utpräglade. Du får även börja sätta ihop en egen portfolio, där du visar upp de jobb du har gjort. Utöver detta studerar du också högskoleförberedande ämnen som engelska och svenska.

ÅR 3
Ditt sista år på Estetiska programmet kan du välja vilken inriktning du vill att din utbildning ska ta genom olika val som gymnasiearbetet, där du får fördjupa dig i dina intressen och framtidsplaner. Du får också göra klart din portfolio och skapa en plan för ditt liv efter gymnasiet, oavsett om du tänker jobba eller studera vidare.

Träningstillval

Karlshamn Fria Läroverk erbjuder dig flera olika alternativ för dig som vill kombinera dina studier med träning.

Profil: För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för träning. Du går en inriktning med mycket träning på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Karlshamn Fria Läroverk erbjuder vi: Fys och hälsa, Fotboll och Ishockey.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Karlshamn Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Som boende i samma kommun som Karlshamn Fria Läroverk söker du till programmet via Antagningskansliet för Karlshamn, Olofström och Ronneby. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 374 81 KARLSHAMN
Telefon: 0454-81519
E-post: liselotte.edvardsson@utb.karlshamn.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media så kommer skolan att kontakta dig.

Karlshamn Fria Läroverk

Karlshamn Fria Läroverk

Karlshamn Fria Läroverk – för studier och träning

Karlshamn Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Karlshamn Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Karlshamn Fria Läroverk

Kungsgatan 61
37438 Karlshamn

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Estetik & media, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.