Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Försäljnings- och serviceprogrammet

Norrköping Fria Läroverk
Programinformation
Norrköping
Försäljnings- och serviceprogrammet
Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Om utbildningen

Handel & entreprenörskap på Norrköping Fria Läroverk

Försäljnings- och serviceprogrammet passar dig som är intresserad av att arbeta med marknadsföring, försäljning och företagande efter gymnasiet. Under utbildningen lär du dig grunderna i marknadsföring och försäljning och du får också prova på att starta och driva eget företag inom Ung Företagsamhet, själv eller tillsammans med andra elever.

År 1 på Försäljnings- och serviceprogrammet (HA), Entreprenörskap

Under första året får du en bred förståelse för branschen. Du fokuserar på grunderna i handelsområdet och upptäcker de olika delarna av branschen. Med kurser som Entreprenörskap, Servicekunskap och Branschkunskap lägger du en stabil grund för din framtid.

År 2 på Försäljnings- och serviceprogrammet (HA), Entreprenörskap

I årskurs 2 öäser du kurser som Praktisk marknadsföring 1, Personlig försäljning 1, Näthandel och Inköp 1 och fördjupar dina kunskaper inom handelsområdet. Du får även starta ett UF-företag som inkluderar och knyter samman alla entreprenöriella kurser. Du kan skaffa högskolebehörighet genom att välja kursen Engelska 6.

År 3 på Försäljnings- och serviceprogrammet (HA), Entreprenörskap

För att uppnå verklig yrkeskompetens fördjupar du dig inom de yrkesspecifika kurserna Praktisk marknadsföring 2, Inköp 2 och Personlig försäljning 2 samt Affärsutveckling och Ledarskap. För att uppnå högsta yrkeskompetens kombineras kurserna Personlig försäljning 3 och Handel-specialisering. Du kan skaffa högskolebehörighet genom att välja kursen Svenska 3.

Efter gymnasiet

Programmet passar dig som vill jobba som:

  • Butikssäljare
  • Marknadsförare
  • Inköpare
  • Butiksledare
  • Administratör
  • Starta eget företag

Bli egenföretagare på gymnasiet!

På Försäljnings- och serviceprogrammet på Norrköping Fria Läroverk får du också möjligheten att starta eget företag med Ungt Företagande.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Norrköping Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Norrköping Fria Läroverk

Norrköping Fria Läroverk – för studier och träning

Norrköping Fria Läroverk är skolan för ambitiösa studier och träning. Fysisk aktivitet gör att du mår bra, får mer ork och energi och därmed kan prestera så bra som möjligt i dina studier. Här kan du kombinera studierna med träning...


Läs mer om Norrköping Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Norrköping Fria Läroverk

Kvarngatan 34
602 40 Norrköping

 Visa telefonnummer
norrkoping.laroverken.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Norrköping Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information