Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 135,0
(medelvärde: 228,0)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 135,0
(medelvärde: 228,0)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet, Djur: Hund

Hundutbildning på Dille Gård Naturbruksgymnasium

Inom profilen Hund står på schemat 1,5 dagar i veckan. Där varvas lektioner med teori och praktik. I den praktiska träningen får du kunskap om inlärning hos olika hundar, problemlösning och olika tekniker. Du får lära sig om, och prova, olika hundsporter som agility, lydnad, specialsök, bruks, och drag.

Du lär dig genom att planera, genomföra, utvärdera och utveckla träningen. Genom att se, lyssna och vara delaktiga i varandras träning med hundarna så skapar eleverna goda förutsättningar för att utvecklas tillsammans. Du har möjlighet att utbilda dig till hundinstruktör under utbildningen. Du får också den kompetens du behöver för att kunna öppna hunddagis.

APL – Arbetsplatsförlagt lärande

15 veckor av utbildningen gör du praktik inom det som kallas för APL – Arbetsplatsförlagt lärande. Du kan göra din praktik inom olika verksamheter i hundbranschen. Dille har ett stort kontaktnät inom olika områden som rehabilitering och friskvård, djursjukvård och veterinär, turism och draghundsverksamhet, kurs- och utbildningsverksamhet, hundtrim, tjänstehund och social tjänstehund, hunduppfödning, djurbutik, hunddagis och hundpensionat. Möjlighet finns även att göra delar av APL-perioden utomlands.

Samarbete med Polisens hundverksamhet

Dille har ett samarbete med Polisens Hundverksamhet. Eleverna på Profil Hund deltar i Polisens och Fjällräddningens vinterövning lavinövningsveckan. En unik möjlighet att få vara med på plats och se hundarna och hundförarnas arbete. Eleverna får även den viktiga uppgiften att agera figuranter under övningarna. De bidrar då till den viktiga träningen av hundarna inför skarpt läge.

Första året: Hundraser, skötsel och träning

Det första året under utbildningen lär du dig om hundraser, olika verksamhetsområden inom hund: avel, fysiologi, etologi och hundars näringsbehov. Du gör praktiska moment inom skötsel, hantering, träning av hund mot uppsatta mål samt förebyggande hälsovård. I kursen Träning av hund ökar du dina kunskaper om olika inlärningsmetoder, beteendeproblem, problemlösning samt fostran och träning av hund.

Andra året: Hundens användningsområden och näringslära

Under ditt andra år fördjupar du kunskaperna om hundraser och olika verksamhetsområden. Vi tittar mer på miljöberikning, näringslära, vanliga hälsoproblem, skador och sjukdomar. Du får fortsätta lära dig mer om olika grenar inom hundsport. Du gör skötsel- och träningsplaner. Du får också lära dig om hundar som resurs i arbete med människor.

Tredje året: Specialisering i ditt hundintresse

Under årskurs tre får du specialisera dig inom ett område, till exempel hunddagis, uppfödning och avel eller tjänster med hundar. Du får också kunskap om olika organisationer inom hund, kvalitetsfrågor och skötsel av hundar och anläggningar. I kursen Djur- och hälsovård får du grunder i förebyggande hälsovård och sjukdomslära, inklusive behandling och rehabilitering.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Östersund

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
Mejladress: gymnasieantagningen@jgy.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Dille Gård Naturbruksgymnasium
Dille 226
836 95 Ås

Dille Gård Naturbruksgymnasium – den lilla skolan med de stora möjligheterna

Dille Gårds filosofi är att undervisningen skall vara rolig, inspirerande och utvecklande. På Dille Gård Naturbruksgymnasium utanför Östersund i Jämtland kan du kombinera din utbildning med dina intressen. Skolan erbjuder Naturbruksprogrammet som ger dig både en yrkesexamen och högskolebehörighet. Utbildningarna...

Läs mer om Dille Gård Naturbruksgymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Plutten
13 apr 2023

Jag tycker dille är en fin skola med bra lärare som är engagerade.

Sponsrad