Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djurvård - Arbete inom hundbranschen

Burgårdens gymnasium
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 10 (.)
Naturbruksprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2021-01-20
Naturbruksprogrammet, Djur: Hund

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet, Djurvårdare - Arbete inom hundbranschen!

För dig som vill arbeta med hund växer branschen vare sig du vill bli anställd eller starta eget. Idag finns det ett stort behov av servicetjänster till exempel inom hunddagis, hundpensionat, specialsökstjänster, trim, friskvård och utbildning av hundar och hundägare. Skolan arbetar utifrån Jordbruksverkets, Svenska Kennelklubbens och Svenska Brukshundklubbens regelverk. Hos oss lär du dig att hantera och vårda hundar och andra smådjur på ett professionellt sätt. Du får praktisk träning på hunddagis som vi samarbetar med och i vårt eget djurhus som rymmer kaniner, gnagare, reptiler och höns.

Din utbildning

 • Vi ger dig en bred utbildning och du får värdefulla kontakter med näringslivet. Du garanteras, genom våra goda kontakter inom branschen, praktikplatser av hög kvalitet under dina 17 veckors arbetsplatsförlagt lärande. När du tar med hund till skolan sker all träning och utbildning i samspel med hunden på ett positivt sätt. Vi använder oss av positiv förstärkning och arbetar för fear free-hantering. Dina studier leder till en yrkesexamen.

  • Du kan bli godkänd för att driva hunddagis/hundpensionat enligt Jordbruksverkets föreskrifter.

  • Du får en specialkurs i hunduppfödning, utifrånSvenska Kennelklubbensregler och riktlinjer.

  • Du får lära dig vad det innebär att driva ett eget företag genom entreprenörskap.

  • Du får möjlighet att gå SvenskaBrukshundklubbensutbildning till SBK-instruktör (allmänlydnad).

  • Du får i åk 3 ett års medlemskap iSveriges Hundungdom.

  • Du som elev får möjlighet att delta som funktionär och knyta kontakter inom branschen på den stora årliga hundutställningenMy Dogpå Svenska Mässan.

  • Du blir attraktiv på arbetsmarknaden!Efter din utbildning

Efter din utbildning hos oss har du en yrkesexamen, bred kompetens och ett säkert handlag med hundar. Den framtida arbetsmarknaden med servicetjänster och arbete inom hund växer, du har den grundkompetens som branschen efterfrågar.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera på yrkeshögskolan eller högskolan. För att få kunna läsa vidare på högskolan kan du välja till de kurser som behövs för att få en grundläggande högskolebehörighet, vilket då sker genom det individuella valet av kurser under studietiden.

Lärling

Inriktningen Djurvårdare - arbete inom hundbranschen kan du även läsa som Lärling. Lärling är för dig som vill lära dig ett yrke på en arbetsplats. Som lärling är du mer än halva din gymnasietid på en arbetsplats. Här har du en utbildad handledare som tillsammans med våra lärare följer din utveckling.

För mer information om utbildningen, kontakta: 

Åsa Almgren
leg.Yrkeslärare Hundkunskap på 
Mobil: 0702-44 77 92
E-post: asa.almgren@educ.goteborg.se

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård - Arbete inom hundbranschen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård - Arbete inom hundbranschen

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård - Arbete inom hundbranschen så kommer skolan att kontakta dig.

Burgårdens gymnasium

Burgårdens gymnasium

Burgårdens gymnasium - där yrkesdrömmar blir verklighet

På Burgården utbildar vi för verkligheten, och precis som i verkligheten är vår skola en myllrande värld, med massor av inriktningar, människor och möten. Vi erbjuder yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Vi är en mångkulturell skola med elever från alla...


Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Burgårdens gymnasium

Skånegatan 20
402 29 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djurvård - Arbete inom hundbranschen från Burgårdens gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: