Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djurvård - Hund

Realgymnasiet Sundbyberg, i Sundbyberg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 100,0
(medelvärde: 185,4)
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 100,0
(medelvärde: 185,4)
marker
Har lediga platser
Har lediga platser

Om utbildningen

Bli Djurvårdare med fördjupning Hund

Att arbeta med hundar innebär att du möter både hundar och människor. Hundbranschen är en starkt växande marknad och under din utbildning får du fördjupade kunskaper om hundars beteende, hantering, hundraser, skötsel, friskvård och sjukdomar.

Vår utbildning sker i nära samarbete med branschen och du får ett försprång ut på arbetsmarknaden genom att du avlägger examen inom Grundkurs för läkemedelshantering för smådjur. Med den blir du djurvårdare på nivå 2 vilket innebär att du är behörig av Jordbruksverket att hantera läkemedel samt ge injektioner, en examen som gör dig efterfrågad hos de flesta kliniker idag.

Vi samarbetar med marknadsledande aktörer, bland annat Arken Zoo och Dogman. Vi har också internationella samarbeten och erbjuder dig som elev möjlighet till internationell APL i Sydafrika och på Irland.

Yrkesexamen och högskolebehörighet

Grundläggande högskolebehörighet kan du läsa på alla våra skolor, du kan utöver det lägga till matte- eller det samhällsvetenskapliga spåret. Vi erbjuder Naturvetenskaplig fördjupning inom Naturbruksprogrammet med inriktning Sällskapsdjur & Djursjukvård på flera av våra skolor. För mer info, kontakta skolans kommunikatör eller rektor.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård - Hund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sundbyberg

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård - Hund så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Realgymnasiet Sundbyberg
Hallonbergsplan 5
17452 Sundbyberg

Välkommen till Realgymnasiet i Sundbyberg!

Hos oss på Realgymnasiet i hjärtat av Sundbyberg blir lärande både roligt och meningsfullt. Vi tror på att använda dina intressen som nyckel till kunskap och färdigheter. I vårt lilla sammanhang fokuserar vi på dig och dina passioner för att...

Läs mer om Realgymnasiet Sundbyberg och visa alla program.

Sponsrad