Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning - Ridning

Realgymnasiet Sundbyberg, i Sundbyberg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 100,0
(medelvärde: 185,4)
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 100,0
(medelvärde: 185,4)
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bli en del av Sveriges största nätverk inom hästbranschen

Svensk ridsport är världsledande och väl ansedd internationellt i den globalt växande hästnäringen. När du läser ridning hos oss får du en bred utbildning som gör dig eftertraktad även utanför Sveriges gränser.

Under dina år hos oss får du stor tillgång till hästar och stall, och utvecklas i bland annat hoppning, dressyr, hästkunskap och ledarskap.

Får jag ta med min egen häst under utbldning?

Ja, i vissa situationer kan det förekomma att du får ta med din egen häst till träning. Vi gör en bedömning av alla hästar så att vi vet att de passar för att användas i undervisningssituationer. Ett av de främsta målen med din utbildning är att du ska komma i kontakt med hästar av varierande ålder, ras och bakgrund för att du ska erbjudas en så bred och djup utbildning som möjligt. För att uppnå det får du träna med och möta olika typer av hästar under din utbildning, såväl på apl som på profildagar. På så vis får du bästa tänkbara förutsättningar att uppnå en hög kompetens inom häst och en hög anställningsbarhet i branschen.

Få möjlighet till ett brett kontaktnät av ledande profiler

Du träffar ledande profiler inom branschens olika områden, entreprenörer och tränare som bland annat ger dig kunskaper och inspiration i att driva eget företag. Våra välutbildade hästlärare arbetar nära branschen vilket ger dig en mycket aktuell utbildning med bas i vetenskaplig grund. Inom utbildningen erbjuds också möjlighet till internationell APL i till exempel Tyskland, Sydafrika eller på Irland. Vi samarbetar med många av de främsta tränarna, ridanläggningarna och ridsporteventen i landet, för att ge dig värdefulla kontakter och kunskaper för att du ska lyckas i branschen.

Yrkesexamen och högskolebehörighet

Grundläggande högskolebehörighet kan du läsa på alla våra skolor, du kan utöver det lägga till matte- eller det samhällsvetenskapliga spåret. Vi erbjuder Naturvetenskaplig fördjupning inom Naturbruksprogrammet med inriktning Sällskapsdjur & Djursjukvård på flera av våra skolor. För mer info, kontakta skolans kommunikatör eller rektor.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning - Ridning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sundbyberg

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning - Ridning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Realgymnasiet Sundbyberg
Hallonbergsplan 5
17452 Sundbyberg

Välkommen till Realgymnasiet i Sundbyberg!

Hos oss på Realgymnasiet i hjärtat av Sundbyberg blir lärande både roligt och meningsfullt. Vi tror på att använda dina intressen som nyckel till kunskap och färdigheter. I vårt lilla sammanhang fokuserar vi på dig och dina passioner för att...

Läs mer om Realgymnasiet Sundbyberg och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Elvira Windh
15 maj 2023

Jättebra skola, kul att man kan kombinera praktiskt och teoretiskt.

5/5
Alias
15 maj 2023
Rolig utbildning

Utbildningen är utmanande och rolig. man behöver tänka på ur man ska jobba och tänka på sin ergonomi så man inte skadar sig själv

Sponsrad