Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 127,5
(medelvärde: 187,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 127,5
(medelvärde: 187,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon

På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon tillbringar du mycket tid i maskinerna. Inriktningen ger dig kunskaper i markarbeten som schakt- och materialförflyttning inom väg- och ledningsarbete och ballast samt trafikkunskap.

Så går utbildningen till

I din utbildning på Bergstrands får du den grundläggande kunskap vad gäller anläggningsfordon. I arbetet används många olika anläggningsfordon och tekniskt avancerade specialinstrument för mätning, vilka du också får utbildning i. Grundutbildningen ger dig teoretiska kunskaper och praktisk övning på skolan. Allt för att du ska vara förberedd när du kommer ut till de APL-företag som skolan samarbetar med. Momenten i grundutbildningen sker på ett naturligt och pedagogiskt sätt. Du jobbar i skarpt läge redan på skolan och gör momenten i rätt ordning. Här får du också kunskaper om hur arbetet ska planeras så att maskiner och hjälpmedel utnyttjas på bästa sätt.

APL Arbetsplatsförlagt lärande

På Bergstrands får du mycket praktik på riktiga byggföretag. Minst 15 veckor kommer du vara på APL. Skolan har ett nära samarbete med byggföretag och verkstäder i branschen som säkerställer kvaliteten på din APL.

Lärlingsperiod - Efter Gymnasiet

Efter gymnasiet inleder du nästa fas på väg mot ett yrkesbevis, som anställd lärling på ett företag med kollektivavtal eller hängavtal. I samband med detta gör du och din arbetsgivare en lärlings-anställningsanmälan och du påbörjar din kvalificeringstid (30 - 36 månader beroende på inriktning) mot ditt yrkesbevis.

Framtida yrken

Du som gått utbildningen anläggningsfordon kan arbeta vid byggandet av hus, bostadsområden, vägar och anläggningar. Du köra fordon för grävning, lastning, lossning och snöröjning. Vägbyggnad och grundläggning, som är huvudsakliga arbetsområden.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Märsta

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Bergstrands gymnasium Sigtuna
Kolstavägen 20
19591 Märsta

Bergstrands Gymnasium Sigtuna - för dig på väg mot ett viktigt jobb!

Framtidens yrkesfolk utbildas vid Bergstrands Gymnasium Sigtuna. Skolan är liten och familjär med utbildningar i toppklass som leder till viktiga jobb. Vår målsättning är att du som elev skall bli anställningsbar direkt efter examen. Då har vi lyckats med vårt uppdrag!...

Läs mer om Bergstrands gymnasium Sigtuna och visa alla program.

Sponsrad