Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Bergstrands gymnasium Sigtuna
Programinformation
Märsta
Bygg- och anläggningsprogrammet
Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon

På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon tillbringar du mycket tid i maskinerna. Inriktningen ger dig kunskaper i markarbeten som schakt- och materialförflyttning inom väg- och ledningsarbete och ballast samt trafikkunskap.

Så går utbildningen till

I din utbildning på Bergstrands får du den grundläggande kunskap vad gäller anläggningsfordon. I arbetet används många olika anläggningsfordon och tekniskt avancerade specialinstrument för mätning, vilka du också får utbildning i. Grundutbildningen ger dig teoretiska kunskaper och praktisk övning på skolan. Allt för att du ska vara förberedd när du kommer ut till de APL-företag som skolan samarbetar med. Momenten i grundutbildningen sker på ett naturligt och pedagogiskt sätt. Du jobbar i skarpt läge redan på skolan och gör momenten i rätt ordning. Här får du också kunskaper om hur arbetet ska planeras så att maskiner och hjälpmedel utnyttjas på bästa sätt.

APL Arbetsplatsförlagt lärande

På Bergstrands får du mycket praktik på riktiga byggföretag. Minst 15 veckor kommer du vara på APL. Skolan har ett nära samarbete med byggföretag och verkstäder i branschen som säkerställer kvaliteten på din APL.

Lärlingsperiod - Efter Gymnasiet

Efter gymnasiet inleder du nästa fas på väg mot ett yrkesbevis, som anställd lärling på ett företag med kollektivavtal eller hängavtal. I samband med detta gör du och din arbetsgivare en lärlings-anställningsanmälan och du påbörjar din kvalificeringstid (30 - 36 månader beroende på inriktning) mot ditt yrkesbevis.

Framtida yrken

Du som gått utbildningen anläggningsfordon kan arbeta vid byggandet av hus, bostadsområden, vägar och anläggningar. Du köra fordon för grävning, lastning, lossning och snöröjning. Vägbyggnad och grundläggning, som är huvudsakliga arbetsområden.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon så kommer skolan att kontakta dig.

Bergstrands gymnasium Sigtuna

En personlig skola där alla känner alla

Bergstrands gymnasium Sigtuna är ledande på transportteknik, som är en inriktning på Fordons- och transportprogrammet. Vi utbildar yrkesförare som sedan har lätt att få jobb. Många säger att gymnasiet i Sigtuna har en speciell stämning. Utbildningen är personlig och elever...


Läs mer om Bergstrands gymnasium Sigtuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bergstrands gymnasium Sigtuna

Kolstavägen 20
19591 Märsta

 Visa telefonnummer
bergstrandsutbildningar.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon från Bergstrands gymnasium Sigtuna , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information