Bergstrands gymnasium Sigtuna

i Märsta
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

Bergstrands Gymnasium Sigtuna - för dig på väg mot ett viktigt jobb!

Framtidens yrkesfolk utbildas vid Bergstrands Gymnasium Sigtuna. Skolan är liten och familjär med utbildningar i toppklass som leder till viktiga jobb. Vår målsättning är att du som elev skall bli anställningsbar direkt efter examen. Då har vi lyckats med vårt uppdrag!

Bergstrands Gymnasium Sigtuna är ledande utbildare inom fordon och transport samt bygg och anläggning.

En skola där alla känner alla

Många säger att gymnasiet i Sigtuna har en speciell stämning. Utbildningen är personlig och elever och lärare har ett nära samarbete. Kanske handlar det om att gymnasiet är ganska litet. Det finns bara en gymnasieklass i varje årgång, vilket gör att alla känner alla och många får vänner för livet. 

Rektor för Bergstrands Gymnasium Sigtuna heter Georgios Makris. Han och hans kollegor är en viktig garant för den genomtänkta utbildningen och den härliga stämningen på skolan. 

Fordons- och transportprogrammet 

Vi har utformat fordons- och transportprogrammet tillsammans med branschen så att våra elever har lätt att få jobb när de är klara med utbildningen. På Bergstrands Gymnasiums fordon- och transportprogram kan du välja inriktningen: 

  • Transport

Gillar du att sitta bakom ratten? Känns det bra att arbeta aktivt och självständigt samtidigt som du träffar många nya människor? Då är inriktningen transport en spännande möjlighet för dig!

På transportprogrammet lär du dig bland annat om olika fordon, trafikregler, lagar och förordningar som gäller för transport samt arbetsmiljö och säkerhet. Du får även en grundläggande utbildning om den teknik som finns i olika fordon. Du som går transport har även möjlighet att ta körkort på skoltid. 

Bygg- och anläggningsprogrammet 

Genom att välja Bygg- och anläggningsprogrammet hos Bergstrands Gymnasium Sigtuna beslutar du dig för att påbörja en resa på väg till ett viktigt jobb. Exakt vilket jobb det blir kan du bestämma under utbildningens gång. På Bergstrands Gymnasium bygg- och anläggningsprogram kan du välja mellan tre inriktningar:

  • Husbyggnad 

Du som väljer inriktning husbyggnad ser kanske en framtid som snickare, målare, golvläggare, murare eller plattsättare framför dig? Genom att välja inriktningen husbyggnad får du följa med på en resa från idé till färdigt hus. Vi läser om allt från bygglov, lagar och markarbeten till att köpa tomt och bygga huset. I vår bygghall provar vi på alla moment som ingår i utbildningen. Under din utbildning gör du praktik (APL) på riktiga byggarbetsplatser.

  • Mark och anläggning 

I din utbildning inom mark och anläggning får du den grundläggande kunskap som en anläggare behöver. Anläggarna gräver och jämnar i marken enligt byggritningarna. I arbetet används många olika tunga anläggningsmaskiner och tekniskt avancerade specialinstrument för mätning. 

  • Anläggningsfordon

Du som väljer inriktningen anläggningsfordon trivs i ett omväxlande arbete där du jobbar med fordon i en rad olika miljöer. Inriktningen ger dig kunskaper i markarbeten som schakt- och materialförflyttning inom väg- och ledningsarbete och ballast samt trafikkunskap.

Minst 15 veckors praktik

Utbildningarna består till stor del av arbetsplatsförlagt lärande (APL). Hos Bergstrands Gymnasium Sigtuna har eleverna minst 15 veckors praktik, vilket är mer än de obligatoriska veckorna eftersom vi anser att APL höjer kvalitén på utbildningen. 


Är du intresserad och vill veta mer om Bergstrands gymnasium Sigtuna , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Bergstrands gymnasium Sigtuna

Öppet hus

Välkommen på Öppet Hus hos Bergstrands Gymnasium Sigtuna!

Varmt välkommen till Bergstrands Gymnasium Sigtuna! 

På våra öppna hus får du träffa elever och lärare och se dig om i våra lokaler. Du har möjlighet att ställa frågor om skolan och utbildningarna för att räta ut eventuella frågetecknen kring ditt gymnasieval. 

Än en gång,

Varmt välkommen!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-11-30    Tid:   16:00 - 19:00  
Datum:   2024-01-25    Tid:   17:00 - 19:00  
Datum:   2024-04-29    Tid:   17:00 - 19:00  

Huvudman

Bergstrands Gymnasium AB

Fristående gymnasieskola

Läs mer här

3 gymnasieskolor

Program

Gör en intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Bergstrands gymnasium Sigtuna .

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2022/23

Antal elever per lärare 2022/23

Bergstrands gymnasium Sigtuna
 66,9%
Bergstrands gymnasium Sigtuna 6,0

Antal elever på skolan år 2022/23: cirka 20


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Bygg- och anläggningsprogrammet

  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 10 2022/23
Genomsnittlig betygspoäng
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år
Antagningspoäng medel 193,9 2023
Lägsta antagningspoäng 155,0 2023

Fordons- och transportprogrammet

  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 10 2022/23
Genomsnittlig betygspoäng
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år
Antagningspoäng medel 211,2 2023
Lägsta antagningspoäng 177,5 2023
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Bergstrands gymnasium Sigtuna

Kolstavägen 20
19591 Märsta

Tel: 0840914200
bergstrandsutbildningar.se

Sponsrad