Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Åva gymnasium, i Täby
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 205,0
(medelvärde: 229,3)
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 205,0
(medelvärde: 229,3)

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som vill jobba kreativt med mat och dryck. Under programmets gång utvecklar du kunskaper inom matlagning, bakning, service och företagande.

Undervisningen på restaurang- och livsmedelsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis kock, konditor och servitris eller servitör.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Åva gymnasium
Åva Skolgränd 1-3
183 34 Täby

Vad kan Åva gymnasium erbjuda dig?

Åva gymnasium är en skola i Täby i Stockholms län. Skolan har unika samarbeten med flera högskolor och universitet, samt med företag, vilket öppnar många dörrar för dig som elev. Engagerade och skickliga lärare gör sitt yttersta för att du ska...

Läs mer om Åva gymnasium och visa alla program.

Sponsrad