Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

tjej som fixar  VVS-utrustning
26 maj 2023

5 anledningar att gå VVS- och fastighetsprogrammet

Är du intresserad av teknik, energieffektivitet och hållbara lösningar?  Då kan VVS- och fastighetsprogrammet kan vara det perfekta valet för dig. Med fokus på VVS (värme, ventilation och sanitet) och fastighetsskötsel kan du bli en del av en bransch som spelar en avgörande roll för hållbar utveckling.

Att jobba hållbart och inte slösa på resurser och energi är något alla företag strävar efter. VVS- och fastighetsprogrammet ger dig kunskaper om hur man underhåller hållbara byggnader och dagliga system. Att kunna bidra till en mer hållbar framtid kan vara en av de mest tilltalande anledningarna med att gå VVS- och fastighetsprogrammet eftersom du kommer att ha en positiv inverkan på människors energiförbrukning.

Hitta skolor med VVS-och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet är yrkesförberedande och du kommer att lära dig om bland annat installation, felsökning, drift och förvaltning,  reparation av fastigheter samt energioptimering. Genom praktikplatser får du möjlighet att använda dina kunskaper i verkliga situationer och jobba tillsammans med framtida kollegor.

5 fördelar med VVS- och fastighetsprogrammet

⭐ Programmet har fyra olika inriktningar så att du kan välja det som passar dig bäst. Välj mellan fastighet, kyl- och värmepumpsteknik, ventilation eller VVS. Alla inriktningar kan ge dig möjlighet att läsa vidare efter studenten.

🛠️ VVS- och fastighetsprogrammet ger dig en gedigen teknisk grund och praktiska färdigheter. Du kommer att lära dig att installera, underhålla och reparera VVS-system, ventilationssystem och fastighetsutrustning. 

🏆 Programmet ger dig många spännande karriärmöjligheter. Du kan till exempel arbeta som VVS-tekniker, fastighetstekniker eller industrimontör. Du kommer även få kunskaper om hur du kan starta eget företag inom VVS- eller fastighetsområdet.

💡 Du får möjlighet att utvecklas inom problemlösning eftersom du som VVS- och fastighetstekniker kommer att möta olika utmaningar. Att vara en duktig problemlösare är en viktig egenskap inom branschen.

🤝 Under din praktik eller lärlingstid på VVS- och fastighetsprogrammet får du möjlighet att skapa värdefulla kontakter inom branschen med bland annat kunder, beställare och entreprenörer.

Källa: skolverket.se

Senast uppdaterad: 26 maj 2023

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-03-25

Så blir du bokbindare

Bokbindare – Hitta utbildning på:  Ekonomi  Estet  Humanist  IB Natur  Samhäll  Teknik För att bli bokbindare är det vanligaste idag att utbildas på ett företag som betald lärling. Det finns ingen utbildning på gymnasienivå för yrket. Det finns 1-2-årig bokbindarutbildning på folkhögskola. Som privatbokbindare kan man avlägga prov för gesällbrev och mästarbr ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-26

Så blir du guldsmed/silversmed

Vill du bli guldsmed eller silversmed i gymnasiet? Här kan du läsa mer om vad en guldsmed/silversmed gör, löner och vad du ska välja på gymnasiet.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-05-22

5 anledningar att gå hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet är ett spännande alternativ som ger dig möjlighet att utveckla praktiska färdigheter och skapa något med händerna. Varför inte lösa problem med din kreativitet?

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin