Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

22 maj 2023

5 anledningar att gå hotell- och turismprogrammet

Att välja din egen utbildning är både roligt och spännande, välkommen till gymnasiet! Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram som ger dig möjlighet att utveckla dina kunskaper inom turism och service. Om du är en kreativ problemlösare som tycker om att arbeta med människor i olika miljöer, även internationella, då är hotell- och turismprogrammet ett perfekt val för dig. 

Hotell- och turismprogrammet ger dig en bred förståelse för turism- och servicebranschen. Du får lära dig om branschens olika karriärmöjligheter inom Sverige såväl som i andra länder. Du kommer även att utveckla praktiska färdigheter genom dina praktikplatser och få möjlighet att använda din kreativitet för att lösa olika utmaningar. 

Hitta skolor med hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet är en internationell utbildning som ger dig möjlighet att arbeta på spännande platser i världen. Programmet passar dig som vill ha en varierande karriär och vill arbeta med olika uppgifter och människor. Du kan exempelvis jobba som hotellchef, reseledare eller konferensarrangör. 

5 anledningar att gå hotell- och turismprogrammet


🏩 Du riktiga erfarenheter inom branschen i form av APL (arbetsplatsförlagt lärande) eller lärlingsutbildning. Lärlingsutbildning innebär att du spenderar minst hälften av studietiden på en eller flera arbetsplatser och får en yrkesexamen.

🤝 Praktikplatser ger dig praktisk erfarenhet och du kommer att knyta viktiga kontakter inom branschen. Det är en stor fördel när du ska söka jobb efter studenten.

⭐ Du får viktiga kunskaper inom bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning och entreprenörskap.

🌎 Programmet ger dig efterfrågade och viktiga kunskaper som behövs för att arbeta i en internationell miljö.

🌈 Hotell- och turismbranschen är en spännande bransch där det händer saker hela tiden. Du får möjlighet att arbeta med olika typer av människor och uppgifter och utveckla en fantastisk samarbetsförmåga.

Källa: skolverket.se

Senast uppdaterad: 22 maj 2023

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-05-28

Ojdå, det verkar som att den här sidan har tagit semester!

Tyvärr kunde inte sidan visas. Det kan bero på att sidan inte längre finns eller har flyttats. Söker du ett gymnasieprogram eller en gymnasieskola är chansen stor att du hittar den här på gymnasium.se. Startsida Artiklar & tips Gymnasiestest                                         ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-11

Datum för omval 2020

Ångrar du ditt gymnasieval? Stressa inte upp dig för det! I omvalet nu i april-maj har du möjlighet att ändra ditt val. I den här artikeln har vi listat datum för när det är omval just där du bor. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-11

Så hittar du information om utbildning och yrken efter gymnasiet

Letar du efter vägen till en viss utbildning efter gymnasiet? Eller till ditt framtida yrke? Det finns en del att ha koll på för att hitta den smidigaste vägen – här får du tips på hur du kan samla in all information du behöver.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin