Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Ung affärskvinna
26 maj 2023

5 anledningar att gå försäljnings- och serviceprogrammet

Vill du jobba med människor och utveckla dina försäljningsfärdigheter? Då kan försäljnings- och servicesprogrammet kan vara den perfekta vägen för dig. Bli en expert på kundrelationer, försäljning och service och ge dig själv möjligheten lära dig förstå kundernas behov och lösa deras problem.

Försäljnings- och servicesprogrammet erbjuder en unik utbildning och ger dig möjligheten att utveckla värdefulla kunskaper inom försäljning och service. Programmet ger dig en gedigen kunskap om olika försäljningstekniker och strategier. Du kommer att lära dig att identifiera kundbehov, skapa relationer och hantera förhandlingssituationer på ett smart och effektfullt sätt.

Hitta skolor med försäljnings- och serviceprogrammet

På försäljnings- och servicesprogrammet kommer du att utveckla färdigheter i att skapa långsiktiga relationer med kunder och ge riktigt bra service, något som är avgörande för att lyckas inom försäljning. Eftersom du kommer att jobba tillsammans med andra människor kommer du även att få lära dig om marknadsföring,  och kommunikation och viktiga digitala verktyg.

5 fördelar med försäljnings- och serviceprogrammet

🏆 Du får kunskaper i försäljning och marknadsföring utifrån olika situationer, behov och målgrupper. Att kunna bemöta kunders utmaningar och lösa dem innebär stora möjligheter för personlig utveckling och att jobba mot tydliga mål.

✅ På försäljnings- och servicesprogrammet får du lära dig att förstå och tillfredsställa kundernas behov och förväntningar, vilket är en viktig del av att lyckas inom försäljnings- och servicebranschen.

⭐ Programmet öppnar dörrar till en många olika karriärmöjligheter. Du kan till exempel arbeta inom försäljning, kundservice, eventkoordination och projektledning. Du får även kunskaper inom entreprenörskap och företagande.

💬 Du kommer förstå handelsbranschen utifrån ett helhetsperspektiv. Förutom att lära dig om försäljning kommer du även att få kunskaper i varuflöden, inköp, marknadsföring och kommunikation.

🤝 Programmet ger dig praktisk erfarenhet genom arbetsplatsförlagd praktik, APL. Det betyder att du får möjlighet att öva på bland annat behovsanalys och försäljningsteknik i verkligheten och kan knyta viktiga kontakter inom branschen inför framtiden.

Källa: skolverket.se

Senast uppdaterad: 26 maj 2023

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-11-29

Prokrastinera mera!

Kanske har du hört ordet förr - men har du koll på vad prokrastinering innebär? Vi på gymnasium.se reder ut vad prokrastinera betyder, dess för- och nackdelar och våra allra bästa tips! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-07-09

Så hittar du din pluggmotivation

Hur hittar man inspirationen för ytterligare tre år vid skolbänken? Att börja gymnasiet eller att komma tillbaka är en ny fas i livet som kan kännas jobbig, men det har sina förklarliga skäl till det. Vi tipsar om fyra sätt att hitta din studiemotivation.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-02-17

Vad händer om jag inte kommer in på något av mina val?

Nu är det snart dags för gymnasievalets preliminära antagningsresultat. Är du nervös över att inte komma in på den utbildning du helst ville gå på? Oroa dig inte! Här hittar du tips på vad du kan göra om du inte kommer in på de val du sökt. 

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin