Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Avslöjande: det här har dina klasskamrater sökt efter mest!

Tänk om du kunde kika över axeln på Sveriges nior och se vad de söker på! Med våra 111 000 besök i månaden har vi en bra fingervisning om vad eleverna är intresserade av. Vi har sammanställt en lista över de 10 mest sökta orden i vårt fritextsök, hittills i år. Kolla in hela listan här!

Avslöjande: det här har dina klasskamrater sökt efter mest!

Listan som får dig att häpna! (eller inte)

Den mest sökta termen på Gymnasium.se hittills i år är Fotbollsgymnasium. Flera idrottsrelaterade sökningar, som basket och fotboll, ligger i topp bland årets gymnasieväljare, medan ishockey kommer först på plats 22. Många användare letar också efter information om populära yrken som arkitekt och polis. Se hela listan här!

Populärt sökord 2015: fotbollsgymnasium1. Fotbollsgymnasium

Den vanligaste fritextsökningen hittills i år (mellan 1 januari och 31 augusti) på Gymnasium.se är "Fotbollsgymnasium". Det finns båda nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) inom fotboll, och Riksidrottsgymnasier för elitidrottande ungdomar. Läs mer om fotbollsgymnasier och hitta utbildningar här

Näst mest sökta ordet på Gymnasium.se hittills i år: internat2. Internat

Intresset för internatskolor är stort och varje år är just "internat" ett av de mest sökta orden på Gymnasium.se. Många unga lockas av möjligheten att lämna hemmet och flytta hemifrån till en trygg miljö där man bor tillsammans med andra unga i anslutning till skolan. Naturbruksgymnasier och särskolor har ofta internat men det finns också skolor med högskoleförberedande eller idrottsinriktade program som erbjuder boende, kolla exempelvis in Apelrydsskolan, Malung-Sälens gymnasieskola och  Åre gymnasieskola.

Tredje populäraste sökordet på Gymnasium.se hittills i år: polis3. Polis

Polisyrket lockar varje år många sökande, men inte alla kommer in. 2015 ansökte 8310 personer till polishögskolan och av dessa antogs 219 män och 120 kvinnor. Vill du förbereda dig för yrket redan nu? Kolla in vår information om polisyrket och ansökningskraven här!

Fjärde populäraste sökordet: arkitekt4. Arkitekt

Arkitekt blir du när du uppnått en akademisk examen i arkitektur, landskapsarkitektur, inredningsarkitektur eller fysisk planering. Som arkitekt kan du jobba med att planera eller gestalta stadsmiljöer, byggnader och utemiljöer. Redan på gymnasiet kan du läsa ämnen som du har nytta av om du senare vill plugga vidare till arkitekt. Läs mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö.

5. Internatskola

Nästan lika poppis som "internat" är "internatskola". Se länktips på nummer 2 ovan!

6. Spelutveckling

Sverige är ett land att räkna med när det gäller att producera kassasuccéer inom spelutveckling och dundersuccéer som Minecraft, Candy Crush och Battlefield-serien har fått många unga svenskar att drömma om en yrkeskarriär som spelutvecklare. Branschen växer explosionsartat och det finns stor efterfrågan på kompetenta utvecklare. Specialisera dig redan på gymnasiet - kolla in skolor med spelutveckling på schemat här!

Basket är ett av de populäraste sökorden på Gymnasium.se 20157. Basket

Basket är en gammal idrott från slutet på 1800-talet som än idag är populär, särskilt i USA. I Sverige kan du ansöka till två typer av basketbollgymnasier, RIG och NIU. Hitta gymnasieskolor med basket här! 

Natur estet är populärt på gymnasiet8. Natur estet

Naturvetenskapsprogrammet och Estetiska programmet är båda populära, högskoleförberedande program. Men det finns också Särskilda varianter där du får både naturvetenskap och estetik i samma utbildning. Här hittar du Naturvetenskapsprogrammet med estetisk profil och andra särskilda varianter.

Inredning alltmer populärt bland blivande gymnasieelever9. Inredning

Att jobba med inredning är det många som drömmer om. Och det finns faktiskt en del gymnasieutbildningar inriktade på området. Här hittar du dem!

10. Fotboll

Fotboll igen! Se länktipsen högst upp i listan.

Vilken typ av utbildning söker du efter? Vad vill du läsa mer om? Kommentera nedan! 

[Facebook:like]

Tips på andra artiklar:


Annonser