7 gymnasieinriktningar för dig som är händig

Gillar du att jobba med händerna och skapa något? Vi har samlat en lista på gymnasieinriktningar för dig som är - eller vill bli - händig!

Gillar du att jobba med händerna och skapa något? Du hittar flera olika gymnasieprogram med händiga inriktningar, några exempel är bygg- och anläggningsprogrammet, hantverksprogrammet och industritekniska programmet. Vi har samlat en lista på gymnasieinriktningar för dig som är – eller vill bli – händig!

Inriktningar som husbyggnad, måleri och plåtslageri passar dig som vill jobba med att bygga, måla eller renovera hus samt bygga plåttak eller ventilation. Alla dessa inriktningar passar dig som är både händig och kreativ.

Hantverksprogrammet kanske är det program som är mest kopplat till just olika hantverk där du behöver vara händig! Du kan till exempel gå inriktningen finsnickeri där du efter utbildningen kan jobba som möbelsnickare. Inriktningen övriga hantverk passar dig som vill utbilda dig inom ett specifikt hantverk såsom glasblåsare, guld- eller silversmed, keramiker, tapetserare eller urmakare.

Produkt- och maskinteknik och svetsteknik är två inriktningar på industritekniska programmet som också kan passa dig som vill använda din händighet i skolan och senare i arbetslivet. Du får lära dig hur produkter tillverkas och får kunskap om olika material såsom trä och metall.

Lista: 7 gymnasieinriktningar för dig som är händig

🔨 Husbyggnad

🖌️ Måleri

🛠️ Plåtslageri

🪑 Finsnickeri

🎨 Övriga hantverk

⚙️ Produkt- och maskinteknik

🛠️ Svetsteknik


Annonser