Visa gymnasium.se som: Mobil
Bild på en hand som skriver med en penna på ett papper

Skriva CV under gymnasiet

Varför inte testa att skriva ett CV redan när du söker praktik på gymnasiet? Det förväntas inte lika mycket av dig när du söker praktik som när du söker jobb efter att du är färdigutbildad. Att söka praktik kan dock alltid vara ett bra tillfälle för dig att träna på att göra ansökningar, både skriftliga som muntliga. När du sedan ska vidare ut i arbetslivet kan du också använda det CV:et som utgångspunkt. Många söker också sitt allra första jobb när de går i gymnasiet, till exempel ett extrajobb för att tjäna lite egna pengar. Några vanliga extrajobb att ha under gymnasiet är till exempel cafépersonal, butiksbiträde och restaurangbiträde.

Börjar du tänka på och övar på att skriva CV redan när du går i gymnasiet kommer du hursomhelst vara mer förberedd när det är dags för dig att söka ditt drömjobb senare i livet!

Senast uppdaterad: 17 okt 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-10-17

Sommarjobb

Är du på gång att söka sommarjobb, men vet inte riktigt vilken ände du ska börja i? Lugn, här kommer lite tips som hjälper dig på vägen! Det finns många olika sätt du kan gå tillväga på för att hitta ett sommarjobb. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-10-15

Lönestatistik för yrken

Vet du vad du vill arbeta med i framtiden, men är osäker på vad yrket har för lön? Vad tjänar egentligen de som arbetar som kock, ekonom eller lärare? På denna sida har vi samlat lönestatistik om en stor mängd yrken!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-04-03

Månadens yrke

Varje månad lyfter vi ett inspirerande yrke och erbjuder en inblick i olika yrken. Här har vi samlat alla månadens yrke! 

Läs mer