Visa gymnasium.se som: Mobil

Gymnasieprogram inom ventilationsteknik

Plugga ventilationsteknik som ett gymnasieprogram!

Vill du ha ett arbete direkt efter studenten? Vill du arbeta med underhåll, drift och justering av ventilationssystem? Är du intresserad av felsökning? Då är VVS och fastighetsprogrammet något för dig!

 
Visar 1-3 av 3 träffar
Sökresultat Program Ort
VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilationsteknik
Lindholmens tekniska gymnasium
VVS- och fastighetsprogrammet
Göteborg
VVS- och fastighetsprogrammet är ett yrkesprogram som leder antingen direkt till arbete eller till vidare studier på yrkeshögskola och universitet....
VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilationsteknik
Nobelgymnasiet
VVS- och fastighetsprogrammet
Karlstad
På VVS- och fastighetsprogrammet på Nobelgymnasiet utbildas du inom ett yrke med goda framtidsutsikter. På inriktningen Ventilationsteknik lär du dig...
VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilationsteknik
Praktiska Gymnasiet Göteborg
VVS- och fastighetsprogrammet
Göteborg
Vill du jobba med ventilationsteknik efter studenten? Välj VVS- och fastighetsprogrammet vid Praktiska Gymnasiet i Göteborg! Du förbereds för ett...
  • = Videopresentation finns
  • = Riksintag
Visar 1-3 av 3 träffar
 

Mer om inriktningen Ventilationsteknik

På VVS och fastighetsprogrammet kan du välja att läsa inriktningen Ventilationsteknik. På inriktningen Ventilationsteknik får du kunskaper om hur ett väl fungerande inomhusklimat kan uppnås när det gäller temperatur och ventilation.

Förbered dig på arbetslivet på VVS och fastighetsprogrammet

Om du väljer inriktningen Ventilationsteknik kommer du att lära dig mer om anläggningars uppbyggnad, konstruktion och funktion. Vidare får du lära dig om hur drift och underhåll ska skötas i olika typer av anläggningar.

Du får även lära dig de termer som används i arbetet som ventilationstekniker. Under utbildningen blandas praktiska och teoretiska moment. Du får bland annat genomföra underhållsarbeten med rätt utrustning. Detta för att du ska kunna börja arbeta direkt efter studenten.

Stor efterfrågan på utbildade inom VVS

Det utbildas för få inom VVS vilket har lett till en stor brist på kompetenta och kvalificerade personer. Om du vill börja arbeta efter att ha läst VVS och fastighetsprogrammet har du goda förutsättningar för att få arbete.

Efter att du tagit studenten från inriktningen Ventilationsteknik kan du välja att arbeta som till exempel:

•    Installationstekniker
•    Ventilationstekniker
•    Arbeten inom värme och ventilation

VVS och fastighetsprogrammet är ett yrkesprogram. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet kan du välja att läsa ytterligare två kurser i Svenska eller Svenska som andraspråk och en kurs i Engelska. Detta kan du göra inom ramen för det individuella valet eller genom att läsa ett utökat program.