Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Yrkesgymnasiet Huddinge
Programinformation
Stockholm
Fordons- och transportprogrammet
Lärlingsutbildning

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet Huddinge

Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet Huddinge är utbildningen för dig som är intresserad av bilar, modern teknik och allt som rullar.

Modern utbildning inom fordonsbranschen

På Fordons- och transportprogrammet får du lära dig om elektronik, service, underhåll och fordons- och motorteknik. Detta är en modern utbildning där fordonsbranschens utveckling och framtid ligger i fokus. Du får också träna på kundbemötande – en viktig egenskap som tekniker och mekaniker. Under utbildningen får du även öva dig inom servicekänsla, försäljning och social kompetens.

Körkort

Eftersom B-körkort ofta krävs för att få jobb som fordonstekniker erbjuder Yrkesgymnasiet alla elever på programmet ett startpaket för att ta körkort.

Efter din gymnasieutbildning

Efter utbildningen är du direkt anställningsbar som fordonstekniker, och möjligheterna till jobb är goda. Om du vill få grundläggande behörighet till högskolan, välj Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt byt ut en programfördjupning mot Engelska 6.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Huddinge

Välkommen till Yrkesgymnasiet Huddinge!

”Det är väldigt lärorikt att vara på APL för att du får göra allt praktiskt. Det blir som en vana och du lär dig att bemöta människor – det gör du inte av att bara sitta i skolan.” – Clara Frosterus,...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Huddinge och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Huddinge

Regulatorvägen 21
141 49 Huddinge

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Yrkesgymnasiet Huddinge, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Huddinge
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information