Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Yrkesgymnasiet Huddinge
Programinformation
Stockholm
Fordons- och transportprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet i Huddinge lär du dig ett yrke från grunden. Du får göra mycket praktik och har bra möjligheter att komma direkt ut i arbetslivet efter studenten.

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet Huddinge

Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet Huddinge är utbildningen för dig som är intresserad av bilar och allt annat som rullar samt av modern teknik. Fordons- och transportprogrammet passar då bra med dina intressen och efteråt kan du jobba som fordonstekniker.

Modern utbildning inom fordonsbranschen

På Fordons- och transportprogrammet får du lära dig om elektronik, service, underhåll och fordons- och motorteknik. Det är en modern utbildning där den kommande utvecklingen i fordonsbranschen ligger mycket i fokus. Du får också kunskap om kundbemötande, som är en viktig egenskap när man jobbar som tekniker och mekaniker.

Du får även öva dig inom servicekänsla, försäljning och social kompetens under din tid på programmet. Då B-körkort ofta krävs för att få jobb som fordonstekniker har Yrkesgymnasiet valt att erbjuda alla sina elever ett startpaket för att ta körkort.

Efter din gymnasieutbildning

Efter utbildningen är du anställningsbar direkt som fordonstekniker och möjligheterna till jobb är goda. Välj att läsa Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt utöka studieplanen genom att läsa Engelska 6, 100p så uppnår du ¬grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Huddinge

Välkommen till Yrkesgymnasiet Huddinge!

“Man är på väg mot det man vill bli och det är skönt att alla är schyssta.” - Emelie Hansson, Vård- och omsorgsprogrammet åk 1 Yrkesgymnasiet Huddinge har goda kommunikationsförbindelser och du hittar skolan i rymliga lokaler i centrala Flemingsberg. Skolan...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Huddinge och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Huddinge

Regulatorvägen 21
141 49 Huddinge

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Yrkesgymnasiet Huddinge, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Huddinge
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: