Vård- och omsorgsprogrammet

Carlforsska gymnasiet
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 80 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 95,0
    (medelvärde: 191,6) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-01
2023-04-19

Film

Vård- och omsorgsprogrammet

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet på Carlforsska

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram med goda möjligheter till arbete eller fortsatta studier. Efter examen har du de kunskaper som behövs för arbete med människor med särskilda behov.

På Vård- och omsorgsprogrammet kan du välja att studera vidare eller börja jobba efter din utbildning. Efter studenten har du de kunskaper som behövs för arbete med människor. Du kan bland annat arbeta inom akutsjukvård, psykiatri och med funktionshindrade samt inom omsorgen av äldre. Du ges möjlighet att läsa kurser som förbereder dig för fortsatta studier inom flera yrkesområden, till exempel sjuksköterska, socionom, sjukgymnast, jurist och polis.

Vård- och omsorgscollege

Vi ingår i Vård- och omsorgscollege där vi samarbetar med branschen och Mälardalens högskola. Du läser både teoretiska kurser och utvecklar dina praktiska färdigheter genom olika metodövningar men framförallt via arbetsplatsförlagt lärande. Mellan årskurs två och tre erbjuds du förtur till sommarjobb.

Hos oss på Carlforsska gymnasiet möter du välutbildade lärare och har möjlighet till praktik utomlands. Du får ett hemklassrum och har tillgång till ett fint bibliotek och modern pedagogik och teknik.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Carlforsska gymnasiet

Välkommen till Carlforsska gymnasiet!

På Carlforsska skolan möter du elever från många olika program. Det skapar en härlig mix på skolan och en känsla av att du kan vara dig själv. Med fler program och engagerade lärare får du här en skola full av...


Läs mer om Carlforsska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carlforsska gymnasiet

Sångargatan 1
72220 Västerås

 Visa telefonnummer
skola.vasteras.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Jammor

Underbart program med utmärkt lärare. Jag har jättemånga bra minne av en lärande miljö med möjlighet att slappna av och har roligt tillsammans med mina lärare och vänner.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Carlforsska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Carlforsska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information