Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

El- och energiprogrammet

El och Energiprogrammet, Dator- och kommunikations teknik

Tumba Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

El och Energiprogrammet, Dator- och kommunikations teknik

På inriktningen Dator- och kommunikationsteknik får du lära dig allt om datorer. Du läser kurser inom hårdvara, mjukvara och nätverksteknik. Vi erbjuder en bred it-utbildning som ger gedigna baskunskaper inom hela it-området samtidigt får du moderna spetskunskaper vi vet branschen efterfrågar.

Film om Dator och kommunikationsteknik

Vill du veta mer om elprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik? Hör våra elever och personal berätta om utbildningen. Programmet är producerat av våra elever på ES-Film/TV

En branschnära utbildning

Stockholm är Sveriges nav inom IT. Lärarna på programmet har tidigare arbetat inom branschen och har ett stort kontaktnät inom tech-sektorn. Vi vet vilka krav branschen ställer och har anpassat utbildningen efter det. Det leder till att du får en aktuell utbildning samtidigt som du får egna kontakter inom denna sektor genom både samarbeten och praktiken.

Tre områden

Hos oss får du gå på djupet i tre olika områden inom IT. Det är hårdvara, mjukvara och nätverk. I mjukvarukurserna får du lära dig att programmera. Inom hårdvara får du lära dig allt om datorteknik såsom att bygga, reparera och underhålla datorsystem. Inom området nätverk får du lära dig att installera, konfigurera och drifta nätverk. Du får även lära dig om servrar och nätverkssäkerhet.

Vår spets

Utöver att du får grundläggande kunskaper inom IT så får du hos oss även eftertraktad spetskompetens. Inom programmeringen lär du dig bygga webblösningar i moderna ramverk som React på klientsidan och Rust samt Node på serversidan. Dessutom får du fördjupa dina kunskaper i DevOps-området vilket handlar om att kunna produktionssätta applikationer i molnet, både i vår egna serverhall samt AWS.

Är du intresserad och vill veta mer om El och Energiprogrammet, Dator- och kommunikations teknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El och Energiprogrammet, Dator- och kommunikations teknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El och Energiprogrammet, Dator- och kommunikations teknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tumba Gymnasium
Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

Tumba gymnasium är en av Storstockholms mest sökta skolor. Vi har levererat framtidsdrömmar sedan 1974 och vi gillar både traditioner och att vara nyskapande. Våra 1340 elever representerar hela 24 svenska kommuner och tillsammans arbetar vi ständigt på att utveckla...

Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad