El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Nacka gymnasium, i Nacka (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Är du intresserad av ett arbete med teknisk inriktning, där det krävs noggrannhet och servicekänsla? Då är el- och energiprogrammet det rätta för dig! Vi har de bästa lokalerna för programmet och har ett gott samarbete med företag inom branschen, vilket ger många av våra elever fast anställning direkt efter studenten.

Inriktning Dator- och kommunikationsteknik

(tog bort det som stod innan)  Inriktningen Dator- och kommunikationsteknik är en praktisk datautbildning som också har stora teoretiska inslag.

”På vårt program är det viktigt att ha rätt material och bra program att jobba med och det märks att skolan satsar på det.” (Fabian, elev)

Vi ger dig de bästa förutsättningarna att lyckas med din utbildning. Våra specifikt anpassade datasalar fyllda med datorer, switchar och routrar ger en unik möjlighet att utföra laborationer i en verklighetsnära miljö. Grunden i inriktningen är kurser i dator- och nätverksteknik. År 1 börjar du med en kurs i IT-Essentials, som kan leda till en CompTIA A+ certifiering. År 2 börjar du med en nätverkskurs som leder till CCENT-certifiering (Cisco) i år tre.

Kurslitteraturen är på engelska, så engelska är en förutsättning för att klara av utbildningen – och yrket, eftersom de manualer och instruktioner som du arbetar med ofta är på engelska.

Minst 15 veckor av utbildningen förläggs till en arbetsplats, så kallad APL där du får en inblick i arbetsmarknaden och en möjlighet att skapa kontakter inför framtiden. Du får under dina studieår handledning både från arbetsplatsen och från lärarna från skolan. (tog bort det som stod här)

Väljer du vårt program så har du många valmöjligheter efter utbildningen. Självklart har du möjlighet att även läsa de kurser som krävs för att få en grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nacka gymnasium
Griffelvägen 17
131 40 Nacka

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...

Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Edvil
10 feb 2022
Bra skola men inget stabilt schema.

Skolan är bra dock så ändrar dom schemat drygt varje vecka (Dator och kommunikationsteknik)

Sponsrad