Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Nacka gymnasium
Programinformation
Nacka, Stockholm
El- och energiprogrammet
Startdatum: - Nacka

Film

En kort presentation av Nacka gymnasium! 

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Om utbildningen

Inriktning Dator- & kommunikationsteknik

Är du intresserad av ett arbete med teknisk inriktning, där det krävs noggrannhet och servicekänsla? Då passar el- och energiprogrammet. Inriktningen Elteknik ger en bred kompetens, där grunden är tekniska kunskaper inom ellära, elektroteknik, styrteknik och installationsteknik.

El- och energiprogrammet har utvecklats mycket de senaste åren, tack vare den snabba teknik- och datorutvecklingen. Samhället blir allt mer elberoende, helt nya produkter och system ser dagens ljus. Det skapas intelligenta hus och IP-telefoni, avancerade styrsystem används i industrin och efterfrågan på larmsystem ökar.

Det sker också en ständig utveckling av nätverksprodukter, till exempel gigabitnät och Internet of Things (IoT). Automatiseringen och datoriseringen av samhället ställer nya krav på utbildningen, men också på dem som jobbar med underhåll och skötsel av tekniska system.

Den ökade internationaliseringen av produkter och tjänster ställer högre krav på språkkunskaper, framför allt engelska som vi därför lägger extra vikt vid. Eftersom utbildningen leder till yrken där kundkontakter står i centrum är också social förmåga och servicekänsla viktigt.

Inriktning Elteknik

Elbranschen är reglerad av säkerhetsföreskrifter. Därför genomsyrar elsäkerhet och kvalitet alla våra kurser. Utbildningen förbereder dig för arbete med produktion och installation, service, underhåll, säkerhetssystem, antenn anläggningar och datakommunikation. Ellära och elektroteknik är grundläggande ämnen. Där ingår det att utföra olika beräkningar vid laborationer, så matematikkunskaper är viktiga!

Under första och andra läsåret studerar du framför allt kurser i elinstallation, med mycket praktiskt innehåll. I år tre tillkommer ännu fler praktiska och yrkesspecifika kurser, till exempel installation av datanät, styrsystem och säkerhetssystem.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL

Minst 15 veckor av utbildningen förläggs till en arbetsplats, så kallad APL. Under APL-tiden utbildas du både av en handledare på arbetsplatsen och av lärare från skolan. Du får inblick i arbetsmarknaden och skapar kontakter inför framtiden.

Efter gymnasiet

Efter avklarad utbildning väntar en lärlingstid som installationselektriker, 1600 arbetstimmar där arbetet sker såväl vid nyproduktion som vid ombyggnation. Därefter är du certifierad installationselektriker. Självklart har du möjlighet att läsa in de kurser som krävs för att få grund läggande behörighet till högskolan.

Vill du studera vidare finns det många möjligheter, till exempel yrkeshögskola, Elektriska högskolan i Nyköping, Allmän elbehörighet efter några år i yrket eller KTH via ett tekniskt basår.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Som boende i samma kommun som Nacka gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Nacka gymnasium

Nacka Gymnasium

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Många elever och föräldrar beskriver Nacka gymnasium som en ”riktig skola”, där lärarna bryr sig om sina elever och där utbildningen står i centrum. Kommunförbundets sammanställning av resultat visar att Nacka gymnasium är en av Sveriges bästa kommunala gymnasieskolor. Skolan...


Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nacka gymnasium

Griffelvägen 17
131 40 Nacka

 Visa telefonnummer
www.nackagymnasium.nacka.se Utbildningens hemsida


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik från Nacka gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nacka gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: