Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskap

Science Program – Naturvetenskapsprogrammet på Thoren Innovation School

Science Program på Thoren Innovation School andas framtidsoptimism. En hållbar utveckling är en av de största utmaningarna som världen står inför, men vi tror att vi med gemensamma krafter kan göra världen till en bättre plats. Delar du vår världsbild? Är du den som kommer på nästa stora, miljövänliga innovation? Kanske vill du forska om genteknik, kemi eller bioteknik och vara en del av nya medicinska genombrott? Eller vill du kanske uppfinna nya livsmedel? Då kommer Science Program passa dig. Här får du en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig en uppsjö av möjligheter inför framtiden.

Thoren Innovation School samarbetar med framgångsrika företag och högskolor i verklighetsnära projekt och studieformer. Undervisningen ges i en miljö där det finns avancerade laboratorium med modern utrustning och engagerade lärare. 

Programfördjupning – Biotech

Biotech är programfördjupningen för dig som är intresserad av naturvetenskap, teknik och biologi, eller som i framtiden ser dig själv jobba som exempelvis läkare, apotekare, forskare eller biotekniker. Under utbildningen får du fördjupa dig inom naturvetenskap, biologi, teknik och dess koppling till världen omkring. Du läser även kurser inom kemi, matematik och fysik, vilket ger dig full behörighet till alla naturvetenskapliga utbildningar på högskola.

Många möjligheter att studera vidare

Om du siktar på att bli exempelvis miljösamordnare, läkare eller forskare i framtiden är Science Program ett smart val. Du behöver dock inte ha listat ut vad du vill göra efter gymnasiet för att läsa programmet; i och med att du blir högskolebehörig och tack vare programmets bredd har du oändliga valmöjligheter när det kommer till universitets- och högskolestudier.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Fortsatta studier

Efter gymnasiet kan du starta eget företag, börja jobba direkt eller läsa vidare till exempelvis läkare, sjuksköterska, apotekare, farmakolog, forskare, biotekniker, miljösamordnare – och mycket mer.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.
Thoren Innovation School Helsingborg
Södra Storgatan 23
252 23 Helsingborg

Thoren Innovation School Helsingborg förbereder dig för framtidsjobben 

“Det bästa med TIS är hur interaktiva lektionerna är och hur mycket vi elever får bestämma när det kommer till undervisningen.” – Jacob Rameke, Innovation Program Thoren Innovation School är skolan med sikte på framtiden – här är alla program utformade...

Läs mer om Thoren Innovation School Helsingborg och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
2/5
natur
28 apr 2021
förlorat potential (tomma löften)

hade höga förväntningar när jag börja men lärarna ger stora löften och informerar om saker som aldrig sker, alltså skolan har en falsk yttre. Exempelvis 10 veckor APL för alla b...

Visa hela
5/5
Anonym naturare
07 apr 2021
Älskar TIS HBG

Det är en underbar liten skola, med fräscha & färgglada lokaler. Här kan man vara sig själv, och få kompisar för livet. Lärarna vet vad de gör, är karismatiska och roliga att pr...

Visa hela
5/5
Josefine
20 dec 2018
En så bra skola!

På Thorén Innovation School så är fokuset på eleverna och deras bästa. Man får en bra relation med lärarna och mycket stöd i skolarbetet. I själva skolan så finns det flera arbe...

Visa hela
Sponsrad