Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Täby Yrkesgymnasium
Programinformation
Stockholm, Täby
Hantverksprogrammet

Om utbildningen

Frisör, barberare och hår- och makeupstylist
Denna inriktning på Hantverksprogrammet är för dig som vill utveckla din kreativitet, arbeta med mode och trender samt som älskar att skapa. På Täby Yrkesgymnasium är det här en lärlingsutbildning från år 2. Det betyder att mer än hälften av studietiden är förlagd till praktik ute på en salong, barbershop eller ett makeupföretag.

Under utbildningen arbetar du med kända varumärken och produkter av hög kvalitet i skolans nybyggda salong, barbercorner och makupstudio. Det första året får du pröva på grunder i de olika de olika yrkesutgångar utbildningen erbjuder för att specialisera och fördjupa dig inom valt yrke år 2 och 3.

Frisör
Frisör ska ge kunskaper om och färdigheter i olika behandlingar, tekniker och hantering av verktyg samt kunskaper om material som förekommer inom branschen. Inriktningen kan leda till arbete inom frisörbranschen.

Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom frisörbranschen

Barberare
Ordet barberare härstammar från det latinska ordet för skägg och i denna yrkesutgång kommer du utöver olika frisörtekniker arbeta med olika tekniker för skägg. Det är ett spännande, innovativt och internationellt yrke som är i ständig utveckling.

Hår- och makeupstylist
Stylist är idag en bred yrkesutgång som rymmer många olika yrken. Makeupartist, nagelterapeut, personlig stilrådgivare och fransstylist är delar av vad du kommer utbilda dig till hos oss. Trendanalyser och ett intresse för hur mode konstrueras kombineras med kreativitet och olika tekniker.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Täby Yrkesgymnasium

Täby Yrkesgymnasium erbjuder utbildningar inom Fordon och transport samt Hantverksprogrammet Frisör, barberare och hår- och makeupstylist Täby Yrkesgymnasium är en gymnasieskola som erbjuder samtlig utbildning inom fordon och transportbranschen samt frisör, barberare och hår- och makeupstylist. Skolan har en fot...


Läs mer om Täby Yrkesgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Täby Yrkesgymnasium

Enhagsvägen 11
187 40 Täby

 Visa telefonnummer
tabyyrkesgymnasium.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Täby Yrkesgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: