Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Djurvård

Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 145,0
(medelvärde: 250,9)
Ladda ner poängplan
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 145,0
(medelvärde: 250,9)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet, SRG Djurvårds profil

Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Djurvård

Arbeta direkt som djurvårdare eller läs vidare med bred behörighet

Djurvårdsprofilen är för dig som vill arbeta med djursjukvård och har ett specialintresse för hästar. Vår profil är specifikt inriktad på djursjukvård mot häst och kommer att göra dig attraktiv på arbets- marknaden samt väl förberedd och behörig till Djursjukskötarutbildningen. Du läser dessutom Samhällskunskap 1a2 som utökat program vilket ger dig bredare särskild behörighet till flera utbildningar. PÅ denna profil är det ridning en gång per vecka. Totalt läser du 2550 poäng.

Utbildningen baseras precis som övriga profiler på Naturbruksprogrammet, vilket ger dig en bred yrkeskunskap inom djurhållning och häst. Yrkesutgången är hästskötare. I profilen ingår Grundkurs i läkemedelshantering (GKLH) för häst, som möjliggör arbete som djurvårdare nivå 2. Denna är ett krav för att du ska få utföra vissa moment i vård av djur. Med GKLH blir du attraktivare på arbetsmarknaden och mer anställningsbar av kliniker och veterinärstationer direkt efter avslutad gymnasieutbildning.

Sök vidare till Djursjukskötare på SLU

Vår profil ger kunskaper om skador och sjukdomar hos häst samt om förebyggande vård och rehabilitering. I kursen Ridning och körning varvas teori med praktisk träning ur ett skadeförebyggande och rehabiliterande perspektiv. Inom denna profil rider du en gång i veckan. Under dina tre år får du även kunskaper om smittspridning och smittskydd.

Kurser som ger behörighet

Motsvarandebedömning kan göra det möjligt att söka fler utbildningar.

Elever som når godkända betyg i Naturkunskap 1a1, Djurhållning och Hästkunskap 1 kan söka utbildningar som kräver Naturkunskap 2 utan att ha läst kursen. Med godkända betyg i Biologi 1 samt Djurens biologi kan elever som läst Naturbruksprogrammet även söka utbildningar som kräver Biologi 2 utan att ha läst kursen. Djurvårdsprofilen ger behörighet till en mängd olika utbildningar.

Studera efter utbildningen

Efter du läst Djurvård har du en stark grund för vidare studier mot flera olika inriktningar.

Detta är ett urval av utbildningar som du kan söka till:

  • Hippologprogrammet
  • Djurskötarprogrammet
  • Polisprogrammet
  • Psykologprogrammet
  • Socionomprogrammet
  • Sjuksköterskeprogrammet

Arbete direkt efter utbildning

Efter att ha läst Djurvård har du många möjligheter för arbete direkt efter utbildningen.

Du kan till exempel jobba som djurvårdare på kliniker och djursjukhus, på ridskolor, tävlingsstall, hos uppfödare, djuraffärer och på gårdar med mera.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Djurvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Djurvård

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Djurvård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka
Höglanda Gårdsväg 2
434 95 Kungsbacka

Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

I hjärtat bland alla hästgårdar, i Hallands nordligaste del med nära avstånd till Göteborg, finner du idyllen för alla hästälskare som vill läsa en gymnasieutbildning där man kan kombinera hästintresse med studier. På Höglanda ligger vår fina anläggning med ett...

Läs mer om Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka och visa alla program.

Sponsrad