Visa gymnasium.se som: Mobil
Två tjejer som rider på var sin häst

Plugga i Sveriges hästtätaste område

Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka ligger i området Höglanda, omgiven av hästgårdar och ridhus. Till skolan hör ett stall med plats för ca 80 hästar och en stor manege. Alldeles i närheten ligger bland andra Kungsbacka Ridklubb och en av Hallands Djursjukhus hästkliniker. För dig som har långt till skolan finns tillgång till elevboenden med plats för ca 40 elever.

Utbildning i stallet, på hästryggen och i lektionssalen

På Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka kan du leva ut ditt hästintresse under din gymnasietid. Du kan välja mellan olika profiler där hästen alltid är en central del av utbildningen. Utbildningen är både praktisk och teoretisk och du får spendera tid både i stallet och i lektionssalen.

Som elev på SRG Kungsbacka har du ridning på schemat oavsett vilken profil du väljer. Vad alla profiler har gemensamt är att hästen är i fokus.

APL och utlandspraktik

I din utbildning ingår arbetsförlagt lärande (APL) i minst 15 veckor och pågår under alla tre åren. Under din APL får du prova på att jobba ute på en arbetsplats tillsammans med en handledare. Sveriges Ridgymnasium har många samarbetspartners där du kan göra din praktik inom bland annat uppfödning, utbildning och försäljning av dressyr- och hopphästar. På SRG Kungsbacka har du också möjlighet att göra praktik utomlands ute i Europa genom projektet Erasmus +.

Lärlingsutbildning

Du kan välja att läsa din utbildning som lärling med yrkesutgången hästskötare. Då har du mer praktik än på yrkesprogrammet. Du kan önska att vara lärling från åk 1, men skolan rekommenderar att bli lärling från åk 2 eller 3.

Idrottsutbildning inom Ridsport

SRG Kungsbacka är certifierad för att bedriva nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom Ridsport. Inom Idrottsutbildningen kan du specialisera dig inom hoppning eller dressyr. För att gå på NIU Ridsport måste du göra ett antagningsprov och komma in på skolans Naturbruksprogram.

Övriga profiler/utbildningar på skolan är:

  • SRG Ridsportprofil
  • SRG NIU profil
  • SRG Högskoleprofil Grund
  • SRG Samhällsvetenskaplig profil
  • SRG Företagsprofil

Hästen i fokus

I årskurs tre genomförs gymnasiearbetet som är en viktig del av utbildningen. Gymnasiearbetet består av flera moment, bland annat ett praktiskt stallprov och ett teoretiskt hästkunskapsprov. Efter utbildningen kommer du att ha mycket praktisk erfarenhet av ridning och hästskötsel och kan därför börja jobba direkt efter studenten. Vanliga yrkesutgångar är:

  • Hästskötare/tävlingsgroom
  • Ryttare/beridare
  • Ridinstruktör
  • Ungdomsledare

Skuggning

Önskar du få inblick i vad det innebär att läsa en gymnasieutbildning hos SRG Kungsbacka är du varmt välkommen att prova på en dag genom att följa med på "skuggning". Under din dag får du chansen att prova Naturbruksprogrammet under en skoldag, och träffa lärare och andra elever. Det ger dig förhoppningsvis en känsla av hur en framtida skoldag skulle kunna se ut. För att boka in en dag kontaktar du eller din vårdnadshavare rektorn på den skola du är intresserad av att besöka, så hittar de en tid som passar dig.


Är du intresserad och vill veta mer om Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka

Informationskväll

Infokväll på SRG Kungsbacka Onsdag den 19 januari kl.16.30 (digitalt) och kl.18.30 (fysiskt).

Varmt välkommen på Infokväll till SRG Kungsbacka!

Du kommer att få information samt träffa rektor, lärare och elever. Det blir rundvandring och möjlighet att ställa frågor.

Vi bjuder på fika!

Vänligen ange namn, datum, tid och årskurs i föranmälan.

Föranmäl här

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-01-19    Tid:   18:30 - 20:00  

Program

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2020/21

Antal elever per lärare 2020/21

Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka
 56,4%
Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka 8,2

Antal elever på skolan år 2020/21: cirka 90


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Naturbruksprogrammet

14,5 68,6 74,3
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 80 2020/21
Genomsnittlig betygspoäng 14,5 14,4 2019/20
Andel behöriga till högskola 68,6 46,6 2019/20
Andel med examen inom 3 år 74,3 75,0 2017/18
Antagningspoäng medel 275,1 2021
Lägsta antagningspoäng 147,5 2021
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka

Höglanda Gårdsväg 2
434 95 Kungsbacka

 Visa telefonnummer
www.ridgymnasium.nu

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 6 recensioner.

Supernöjd elev
Fin stämning på skolan mellan lärare och elever. Man blir sedd och kan alltid få hjälp. Tacksam för att ha fått rida välutbildade skolhästar för duktiga tränare under tre år. Utvecklat min ridning massor!!!
Anonym
Jag började på SRG i Kungsbacka och hört en massa goda ord om skolan. Däremot när jag väl börjat så va det allt annat än jag föreställt mig. Otrevliga lärare, lärare som visar 0 i respekt. Ridlärarna kommer dela in er i grupper utifrån ”kunskap” men lärarnas syn på eleverna är otroligt dåliga. Jag hade innan jag börjat tävlat upp till 120 men ko...
Rektor på Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka Kommentar:
Vi har tagit emot denna enskilda åsikt om vår verksamhet. Vi tar alltid till oss av våra elever synpunkter för att utveckla vår verksamhet. För oss är det av högsta vikt att alltid möta elever på skolan med tilltro och respekt. Elevers förkunskaper och förmågor värdesätts då de börjar studera hos oss men vi kan aldrig förbise vårt ansvar för ele...
Visa hela
Anonym
Att börja på Srg i Kba, är ett utav de bästa valen jag har gjort! Finns möjlighet att ta med sig egen häst till skolan, men även att rida en utav skolans fantastiska skolhästar! Alla lärare är verkligen helt fantastiska. Dom är engagerade och vill verkligen elevernas bästa och att vi ska må bra, de anpassar lektionerna och studierna utifrån elev...
Visa hela
Recensioner
Skolrecensioner
(3,0)
Baseras på 6 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information