Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Två tjejer som rider på var sin häst

Plugga i Sveriges hästtätaste område

Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka ligger i området Höglanda, omgiven av hästgårdar och ridhus. Till skolan hör ett stall med plats för ca 80 hästar och en stor manege. Alldeles i närheten ligger bland andra Kungsbacka Ridklubb och en av Hallands Djursjukhus hästkliniker. För dig som har långt till skolan finns tillgång till elevboenden med plats för ca 40 elever.

Utbildning i stallet, på hästryggen och i lektionssalen

På Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka kan du leva ut ditt hästintresse under din gymnasietid. Du kan välja mellan olika profiler där hästen alltid är en central del av utbildningen. Utbildningen är både praktisk och teoretisk och du får spendera tid både i stallet och i lektionssalen.

Som elev på SRG Kungsbacka har du ridning på schemat oavsett vilken profil du väljer. Vad alla profiler har gemensamt är att hästen är i fokus.

APL och utlandspraktik

I din utbildning ingår arbetsförlagt lärande (APL) i minst 15 veckor och pågår under alla tre åren. Under din APL får du prova på att jobba ute på en arbetsplats tillsammans med en handledare. Sveriges Ridgymnasium har många samarbetspartners där du kan göra din praktik inom bland annat uppfödning, utbildning och försäljning av dressyr- och hopphästar. På SRG Kungsbacka har du också möjlighet att göra praktik utomlands ute i Europa genom projektet Erasmus +.

Lärlingsutbildning

Du kan välja att läsa din utbildning som lärling med yrkesutgången hästskötare. Då har du mer praktik än på yrkesprogrammet. Du kan önska att vara lärling från åk 1, men skolan rekommenderar att bli lärling från åk 2 eller 3.

Idrottsutbildning inom Ridsport

SRG Kungsbacka är certifierad för att bedriva nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom Ridsport. Inom Idrottsutbildningen kan du specialisera dig inom hoppning eller dressyr. För att gå på NIU Ridsport måste du göra ett antagningsprov och komma in på skolans Naturbruksprogram.

Övriga profiler/utbildningar på skolan är:

  • Häst & Ridsport
  • GRUB
  • Samhällsprofil
  • Ekonomi & Management
  • Djursjukvård & Rehab

Hästen i fokus

I årskurs tre genomförs gymnasiearbetet som är en viktig del av utbildningen. Gymnasiearbetet består av flera moment, bland annat ett praktiskt stallprov och ett teoretiskt hästkunskapsprov. Efter utbildningen kommer du att ha mycket praktisk erfarenhet av ridning och hästskötsel och kan därför börja jobba direkt efter studenten. Vanliga yrkesutgångar är:

  • Hästskötare
  • Ryttare
  • Ridinstruktör
  • Ungdomsledare

Skuggning

Önskar du få inblick i vad det innebär att läsa en gymnasieutbildning hos SRG Kungsbacka är du varmt välkommen att prova på en dag genom att följa med på "skuggning". Under din dag får du chansen att prova Naturbruksprogrammet under en skoldag, och träffa lärare och andra elever. Det ger dig förhoppningsvis en känsla av hur en framtida skoldag skulle kunna se ut. För att boka in en dag kontaktar du eller din vårdnadshavare rektorn på den skola du är intresserad av att besöka, så hittar de en tid som passar dig.


Är du intresserad och vill veta mer om Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka

Program

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2019/20

Antal elever per lärare 2019/20

Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka
 41,4%
Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka 9,6

Antal elever på skolan år 2019/20: cirka 90


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Naturbruksprogrammet

13,0 60,9 79,2
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 90 2019/20
Genomsnittlig betygspoäng 13,0 14,1 2018/19
Andel behöriga till högskola 60,9 46,7 2018/19
Andel med examen inom 3 år 79,2 73,6 2016/17
Antagningspoäng medel 269,2 2019/20
Lägsta antagningspoäng 245,0 2019/20
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka

Höglanda Gårdsväg 2
434 95 Kungsbacka

 Visa telefonnummer
www.ridgymnasium.nu

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 4 recensioner.

Anonym
(5)
Att börja på Srg i Kba, är ett utav de bästa valen jag har gjort! Finns möjlighet att ta med sig egen häst till skolan, men även att rida en utav skolans fantastiska skolhästar! Alla lärare är verkligen helt fantastiska. Dom är engagerade och vill verkligen elevernas bästa och att vi ska må bra, de anpassar lektionerna och studierna utifrån elev...
Visa hela
2016-19
(5)
De tre bästa åren! Srg Kungsbacka var inte bara min skola i tre år utan även mitt hem och min familj. Att få kombinera skola med sitt hästintresse är en unik möjlighet och ger en rolig gymnasietid. Man har möjlighet att få sitta i sadeln på mycket fina skolhästar eller sin egna häst. Man har lärare runt omkring som alltid finns där för dig oc...
Visa hela
Besviken
(1)
Rekommenderar inte skolan. Oseriös och väldigt oklar, flera timmar håltimma varje dag och det finns inget att göra då eftersom skolan ligger mitt ute i ingenstans och det knappt går några bussar. Trodde skolan skulle vara jättebra, men att börja på Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka är det värsta jag gjort.
Rektor på Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka Kommentar:
Vi på Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka har tagit emot ovanstående två enskilda åsikter och vill meddela att vi tar alltid till oss alla våra elevers synpunkter för att utveckla vår verksamhet. Vi vill vara tydliga med att vår hästhållning följer gällande författningar och vår egen policy. Våra elevers scheman är inte fyllda med håltimmar utan ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(3,0)
Baseras på 4 recensioner.