Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 290 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 202,5
(medelvärde: 260,1)
Antal elever
Antal elever: cirka 290 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 202,5
(medelvärde: 260,1)

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av historia, politik, psykologi eller media. Under programmets gång får du lära dig att analysera, diskutera och tolka samhällsvetenskapliga frågor ur ett källkritiskt perspektiv.

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på universitet, högskola eller yrkeshögskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till lärare, psykolog och journalist.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Bernadottegymnasiet Stockholm
Münchenbryggeriet 35
118 25 Stockholm

Utvecklas på Bernadottegymnasiet i Stockholm

Bernadottegymnasiet i Stockholm ger dig möjlighet att växa med uppgiften och att lära dig hantera nya och spännande situationer. Ju längre du kommit i din utbildning, desto mer ansvar får du på Bernadottegymnasiet. Du får först träna på att leda...

Läs mer om Bernadottegymnasiet Stockholm och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
1/5
anonym
14 apr 2024
jag ångrar mitt val.

går i tvåan på den här skolan, de bra lärarna man hade i ettan har slutat, blockschemat är borta och det är inte någon militär inriktning som dom lockade med, dem enda sakerna m...

Visa hela
Sponsrad