Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Global utveckling

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapliga programmet

Inriktningen naturvetenskap, profil global utveckling, stimulerar din nyfikenhet, din kreativitet och din förmåga till experimentellt arbete och analys. Inriktningen naturvetenskap stimulerar din nyfikenhet, din kreativitet och din förmåga till experimentellt arbete och analys.

Naturvetenskapens betydelse för vårt samhälle

Du får utveckla ett naturvetenskapligt förhållningssätt, som innefattar förmåga till kritiskt tänkande, logiska resonemang, problemlösning och systematiska iakttagelser. Du får även ökad förståelse för naturvetenskapens betydelse för samhället.


Hur kan du bidra till en hållbar framtid?

Hos oss belyses vår tids stora frågor, så som de uttrycks i de Globala målen för hållbar utveckling, på olika sätt på Naturvetenskapsprogrammet. Det kan handla om frågor som rör förnybar energi och rena bränslen, människans påverkan på jordens klimat, haven och deras resurser samt livets mångfald i jordens ekosystem. Ett av målen med utbildningen på Anna Whitlocks gymnasium är att du ska utveckla handlingskompetens, vilket betyder att du har kunskaper, färdigheter, verktyg och gott om motivation för att bidra till en hållbar framtid - för dig som individ och för vår värld.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Global utveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Global utveckling

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Global utveckling så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Anna Whitlocks gymnasium
Hantverkargatan 29
11221 Stockholm

En stor skola med välkomnande stämning

Anna Whitlocks gymnasium är en varm, kreativ och modig skola. Vi erbjuder dig fem högskoleförberedande program och elva inriktningar. Vi är Stockholm stads största gymnasieskola med cirka 2200 elever. Vårt arbetssätt innebär att vi ständigt utvärderar och utvecklar undervisningen för...

Läs mer om Anna Whitlocks gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Oskar Lundberg
07 jun 2023
Mycket bra skola!

Jag går ut andra året på Anna Whitlock i skrivande stund och är mycket nöjd med skolan! Betygssystemet kan vara lite av ett frågetecken men med lite entusiasm kan man lära sig a...

Visa hela
Sponsrad