Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 207,5
(medelvärde: 241,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 207,5
(medelvärde: 241,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet på Johan Movingers Gymnasium

För dig som vill ha en bred utbildning och stora möjligheter att studera vidare universitet och högskola! 

NAT- NAT

Skolan har valt att ha den bredaste grenen inom natur för att du säkert ska få en bred kunskapsbas och en bred behörighet  – för att kunna studera vad du vill efteråt. På det naturvetenskapliga programmet kommer du att utveckla dina kunskaper om naturen, om livets villkor och om fysikaliska fenomen och skeenden. Matematiken har en central roll på detta program. Förutom de naturvetenskapliga ämnena kommer du att få goda kunskaper inom språk, samhällskunskap och historia, viktigt för att kunna följa med i den allmänna debatten och för att kunna förstå den utveckling som sker i vår omvärld.

BIOTEKNIK

Förutom vår breda naturvetenskapliga gren kommer du att fördjupa dig i bioteknik - ett framtidsämne med stora utvecklingsmöjligheter men också ett nutidsämne -  transplantationer, blodtransfusioner, genmanipulation - allt detta är bioteknik. Detta är programmet för dig som vill förstå människokroppen, medicin och teknik på ett djupare plan!

Dina lärare finns till för dig

På Johan Movingers Gymnasium vill vi stimulera din nyfikenhet och kreativitet utveckla ditt analytiska tänkande. Under mycket kunniga och erfarna lärares ledning möter du ett varierat arbetssätt i form av föreläsningar, grupparbeten, demonstrationer och laborationer. Användning av modern teknik och ett korrekt vetenskapligt språk är byggstenar som vi använder för att du skall nå så långt du kan. Allt detta gör att du kan  känna glädje i att inhämta ny och spännande kunskap, det är viktigt för oss!

Efter examen

Naturvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande. Efter examen är du redo att läsa vidare till exempelvis sjuksköterska, läkare, logoped, veterinär, biomedicinsk analytiker, lärare, apotekare, tandläkare, sjuksköterska, kemist m.m. 

Privat visning eller skugga en elev

Skolan erbjuder alltid privat visning av våra lokaler. Elever är också varmt välkomna att besöka oss och "skugga en elev" för en dag.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Fortsatta studier

Du kan studera vidare inom naturvetenskap, matematik och teknik men programmet förbereder också för fortsatta studier inom andra vetenskapliga områden.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Johan Movingers Gymnasium
Kruthusbacken 38
169 52 Solna

Johan Movingers Gymnasium

Johan Movingers Gymnasium är Stockholms enda kristna gymnasium, öppet för alla som vill ha en vänlig och varm skola med hög kvalitet på utbildningen! Du hittar oss i Råsunda, Solna, på Kruthusbacken 38. Skolans nya, fräscha lokaler ligger mitt emellan...

Läs mer om Johan Movingers Gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
Raff
15 dec 2022
Ett riktigt bra skola!!

Lärarna är väldigt trevliga, de hjälper eleverna nå deras mål och de ser till att alla elever visar engagemang. Skolmiljön är väldigt välkommande. Eleverna umgås med varandra o...

Visa hela
5/5
En glad förälder
19 sep 2019
Stort engagemang och god miljö

Mitt barn sökte sig speciellt till Johan Movingers gymnasium för att få gå i en liten lugn skola med ordning och reda med en god arbetsmiljö. Sedan starten trivs mitt barn väldi...

Visa hela
5/5
Naturelev
30 aug 2019
En skola där man räknas

Johan Movingers gymnasium är en skola som kännetecknas av värme, kärlek och en fantastisk gemenskap och sammanhållning. Som elev på skolan känner man sig sedd och uppskattad. Lä...

Visa hela
Sponsrad