Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Johan Movingers Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 30 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 272,5
    (medelvärde: 300,0) * statistik från 2020
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet på Johan Movingers Gymnasium

Är du intresserad av matematik, kemi, fysik och biologi? Då ska du välja Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap på Johan Movingers Gymnasium. Inriktningen Naturvetenskap ger dig fördjupande kunskaper i biologi, fysik, kemi och matematik.

Fokus på medicin

Naturvetenskapsprogrammet på Johan Movingers Gymnasium är ett högskoleförberedande program med inriktningen naturvetenskap och fokus på medicin. Programmet ger dig grunden för vidare studier inom naturvetenskap, matematik och teknik men programmet förbereder också för fortsatta studier inom andra vetenskapliga områden.

Du får kunskaper om sammanhang i naturen

Utbildningen ska utveckla dina kunskaper om sammanhang i naturen, om livets villkor, om fysikaliska fenomen och skeenden och om kemiska processer. Inom biologi, fysik och kemi beskrivs omvärlden i modeller som utvecklas i ett samspel mellan experiment och teori.

Utveckla ditt kritiska och logiska tänkande

Genom utbildningen ska du som elev utveckla ett naturvetenskapligt förhållningssätt. Det innebär förmåga till kritiskt tänkande, logiska resonemang, problemlösning och systematiska iakttagelser. Du lär dig värdera olika typer av källor och kunna skilja på påståenden som bygger på vetenskaplig respektive icke-vetenskaplig grund. Förståelse av naturvetenskap bygger på ett samspel mellan teori och praktisk erfarenhet. Experiment, laborationer, fältstudier och andra jämförbara praktiska moment ska därför vara centrala inslag i utbildningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Du kan studera vidare inom naturvetenskap, matematik och teknik men programmet förbereder också för fortsatta studier inom andra vetenskapliga områden.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Johan Movingers Gymnasium

Johan Movingers Gymnasium

Johan Movingers Gymnasium är Stockholms enda kristna gymnasium, öppet för alla som vill ha en vänlig och varm skola med hög kvalitet på utbildningen! Johan Movingers Gymnasium hittar du i Solna, Hagalundsgatan 26. Våra stora, fräscha lokaler ligger nära Solna...


Läs mer om Johan Movingers Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Johan Movingers Gymnasium

Hagalundsgatan 26
169 64 Solna

 Visa telefonnummer
www.movinger.nu

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner.

En glad förälder
Mitt barn sökte sig speciellt till Johan Movingers gymnasium för att få gå i en liten lugn skola med ordning och reda med en god arbetsmiljö. Sedan starten trivs mitt barn väldigt bra och tycker att lärarna är fantastiskt engagerade. Plötsligt blev det roligt att gå till skolan. Som förälder är jag så tacksam att denna skola finns för mitt barn! ♡
Naturelev
Johan Movingers gymnasium är en skola som kännetecknas av värme, kärlek och en fantastisk gemenskap och sammanhållning. Som elev på skolan känner man sig sedd och uppskattad. Lärarna är kompetenta och engagerade. De bryr sig verkligen om sina elever. Skolan har nyss fått större, mycket fina och trevliga lokaler. Det jag tycker är det bästa med ...
Visa hela
Elev på skolan
skolan är helt perfekt. Vill du börja i en skola man känner sig trygg och välkommen i så har du kommit rätt. Alla elever och lärare är jätte trevliga och vill alltid ens bästa. Maten på skolan serveras på en resturang vilket innebär sjukt god mat.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Johan Movingers Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information