Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram

S:t Eriks gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bli behörig med Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet finns till för dig som inte har behörighet att börja läsa på något av de nationella gymnasieprogrammen. På S:t Eriks gymnasium erbjuds fyra inriktningar av introduktionsprogrammet.

Programinriktat val

Om du vill läsa ett yrkesprogram men saknar behörighet ska du läsa programinriktat individuellt val (PRIV). För att läsa PRIV måste du ha godkända betyg i svenska, engelska eller matematik samt minst fyra andra ämnen eller engelska och matematik samt minst tre andra ämnen. Här läser tillsammans med eleverna på det nationella programmet och erbjuds extra undervisning för att du ska få behörighet. När du uppnått behörighet skrivs du in på det nationella programmet.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion är inriktningen för dig som är intresserad av hantverk men som inte uppnår full behörighet till ett nationellt program inom yrkesprogrammet. Här får du en mer individanpassad utbildning och målet är att ge dig som läser utbildningen en möjlighet till vidare studier inom hantverksyrken som Florist, Finsnickeri, Frisör eller Texil och design.

Språkintroduktion

En inriktning för ungdomar som nyligen anlänt till Sverige. Utbildningen syftar till lära eleverna svenska så att de kan gå vidare till ett nationellt gymnasieprogram eller någon annan form av utbildning.

Språkintroduktion särskilt stöd

En utbildning som vänder sig till ungdomar som varit i Sverige i 2 år eller längre och som har en långsam inlärningsförmåga, läs- och skrivsvårigheter, är traumatiserade eller inåtvända och av den anledningen inte kan följa den vanliga undervisningen på Språkintroduktion.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Gymnasieexamen

Målet med introduktionsprogrammet är att du ska kunna ta steget in i ett nationellt gymnasieprogram eller ut i arbetslivet.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
S:t Eriks gymnasium
Polhemsg. 35
10420 Stockholm

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Vi är mångfald och variation. Vi är nyskapande och tradition. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap,...

Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 6 recensioner
Skriv en recension
5/5
iqra
09 feb 2017
Min skola

Jag är en elev på s.t Erik Gymnasium. Den här skolan är bra . St Erik har verkligen den bästa matsalen . Lärare är jätte bra. Det finns många lärare . Vi studerar olika...

Visa hela
4/5
Abodi
09 feb 2017
Välj denna skola!

S:t Eriks gymnasiet är en bra skola. Jag rekommenderar alla att gå på skolan. Bra mat och god frukt ni kan läsa om till skolan på hemsidan så att ni kan läsa själva...

Visa hela
5/5
Ahmed
09 feb 2017
Bra skola!

Hej! Jag går på S:t Eriks gymnasium och det är den största och bredaste gymnasieskolan i Stockholm. Möjligheternas skola helt enkelt!. Min skolan ligger vid Fridhemsplan i ...

Visa hela
Sponsrad