Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil: ProMeister Fordon

Realgymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 21 (år 1)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 219,8
    (Lägsta: 182,5) * statistik från 2017
Fordons- och transportprogrammet, Personbil: ProMeister Fordon

Utbildningsinfo

ProMeister Fordon - En utbildning mot Personbil och verkstad

Är du intresserad av att lära dig mer om reparationer av fordon, i toppmoderna lokaler? Då borde du läsa ProMeister Fordon på Realgymnasiet i Stockholm, en lärlingsutbildning på Personbilsinriktningen av Fordons- och transportprogrammet. Där får du kunskap yrket som bilmekaniker, hur man analyserar och diagnostiserar fordon och om hur man reparerar och servar bilar.

ProMeister – Ett samarbete inom branschen

ProMeister Fordon är en Personbilsinriktning skapat genom ett tätt samarbete mellan skolan och näringslivet i form av Mekonomen group, där Mekonomen, MECA och Speedy ingår. Det finns ett stort behov av bilmekaniker på arbetsmarknaden, som även kommer att öka, vilket är det drivande fokuset på ProMeister-utbildningen.

En praktisk och händig utbildning

På Fordons- och transportprogrammet får du en omfattande utbildning mot yrket som bilmekaniker och läser kurser såsom Personbilsteknik, Komfort och säkerhetssystem och Motor och Kraftöverföring. Du utbildar dig i ProMeisterverkstaden som en toppmodern verkstad rustad av näringslivet. Personbilsinriktningen är en lärlingsutbildning vilket innebär att en stor del av studierna utförs ute på arbetsplatser vilket ger dig praktiskt kunskap under hela utbildningen. Du kan dessutom välja att fördjupa dig mot följande inriktningar:

• Fördjupad fordonselektronik
• Diagnostik och felsökning
• Hybridteknik

En utbildning med stora möjligheter för framtiden

Då efterfrågan är stor efter bilmekaniker så har du väldigt goda möjligheter att få jobb efter utbildningen. Du kan till exempel jobba som Personbilsmekaniker, Kundmottagare på verkstad eller Egen företagare. Efter examen får du en yrkesexamen, vilket öppnar upp för fortsatta studier vid yrkeshögskolan för att bland annat kunna arbeta som Bilskadetekniker, Hydraulmekaniker och Fordonstekniker för alternativa drivmedel. 

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil: ProMeister Fordon

Som boende i samma kommun som Realgymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil: ProMeister Fordon så kommer skolan att kontakta dig.

Realgymnasiet Stockholm

Realgymnasiet Stockholm

Realgymnasiet i Stockholm ligger i fina lokaler i Liljeholmen med utsikt över vattnet. Du har nära till både tunnelbana och bussar vid gymnasieskolan. Som elev på skolan läser du i fräscha lokaler, där det finns alltifrån vanliga klassrum och uppehållsrum...


Läs mer om Realgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Realgymnasiet Stockholm

Trekantsvägen 3
117 43 Stockholm

 Visa telefonnummer
realgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil: ProMeister Fordon, fyll i följande uppgifter: