Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 253,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 253,2)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapligt program med inriktningen Samhällsvetenskap (SASAM) på ProCivitas i Växjö.

Vill du förstå viktiga samhällsfrågor? Undrar du över hur geografiska, ekonomiska och sociala förhållanden skapar olika villkor på vår jord? Vill du utveckla din förmåga att förstå en alltmer globaliserad värld? Samhällsvetenskapsprogrammet lägger en bra grund inför fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område. Detta är en utbildning för dig som är engagerad och nyfiken och har ett stort intresse för din omvärld.

Efter tre år på samhällsvetenskapsprogrammet har du blivit en samhällsentreprenör. Det betyder att du har fått chansen att utveckla inte bara dina kunskaper och förmågor utan också din drivkraft. ProCivitas arbetar bland annat med projekt som är direkt knutna till vår omvärld. Skolan lägger mycket kraft på kommunikation och hur åsikter och värderingar uppkommer.

Samhällsentrepenör

Gemensamt för de två inriktningarna inom Samhällsvetenskapsprogrammet är att skolan arbetar med kunskaper och förmågor som förbereder dig att bli en samhällsentreprenör, en som vill vara med och förändra samhället. Skillnaden är att inriktningen samhällsvetenskap fokuserar mer på samhällsfrågor i stort och smått, hur individen och samhället samspelar och vad du kan göra för att påverka utvecklingen.

Dina medresenärer

Hos ProCivitas studerar du tillsammans med andra studiemotiverade och samhällsengagerade elever som strävar efter att använda sin kunskap till att påverka samhället. Skolan arbetar tillsammans i en miljö som präglas av kreativitet och kritiskt tänkande, för att utveckla dina förmågor, din studieteknik, din kunskap och ditt engagemang. ProCivitas kombinerar läsning och läroböcker med ex rollspel, skapande av film, observationer av verkligheten, studiebesök, studieresor (senast till Stockholm och Berlin) och samhällsengagerade gästföreläsningar.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Växjö

Kurser på inriktning Samhällsvetenskap

På Samhällsvetenskapsrpgorammet (SA), Samhällsvetenskap är dessa kurser inriktningskurser

  • Filosofi 1
  • Moderna språk
  • Psykologi 1
  • Geografi 1
  • Historia 2
  • Religion 2
  • Samhällskunskap 2

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet Växjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1222 352 12 VÄXJÖ
Telefon: 0470-41 000
Mejladress: gymnasieantagningen@vaxjo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Procivitas privata gymnasium Växjö
Vallgatan 12 E
352 35 Växjö

ProCivitas Växjö - skolan där du äger drömmen!

ProCivitas privata gymnasium Växjös ambition är att vara Sveriges bästa gymnasieskola, genom nöjda elever och medarbetare. Därför sätter ProCivitas i Växjö dig i centrum, och målet är att du ska lämna skolan med resurser att forma din egen framtid. Som...

Läs mer om Procivitas privata gymnasium Växjö och visa alla program.

Sponsrad