Visa gymnasium.se som: Mobil
Praktiska_Norrkoping

Praktiska Gymnasiet i Norrköping

Vi ger dig de bästa förutsättningarna för att du ska lyckas med din utbildning. Med en blandning av skolförlagd utbildning och APL (arbetsplatsförlagt lärande) får du en bra grund för att lyckas i arbetslivet. På skolan är våra moderna verkstäder utrustade med allt du behöver för att bli riktigt skicklig inom ditt område.

Du kan också välja att läsa som lärling. Det innebär att hälften av din utbildning sker ute på en arbetsplats. Ute på ett företag får du både arbetslivserfarenhet och chans att visa vad du kan, vilket ökar dina möjligheter till ett framtida jobb.

Oavsett vilket alternativ du väljer läser alla elever de gymnasiegemensamma ämnena i skolans moderna lektionssalar, som till exempel engelska och matematik. Hos oss kan du även läsa in högskolebehörighet, så att du får fler valmöjligheter och bra förutsättningar för både jobb och vidare studier efter examen.

Vi kommer att driva projekt på skolan där du som elev har en central roll. För att det ska vara så likt arbetslivet som möjligt kommer ni att få samarbeta med andra program på skolan. På så sätt lär du känna andra branscher som kan tänkas ingå på exempelvis en byggarbetsplats.

APL och lärling

APL står för arbetsplatsförlagt lärande. För samtliga program ingår minst 15 veckors praktik ute på ett företag. Du får då möjlighet att öva på de moment vi gått igenom i skolan och lära dig helt nya saker. Utöver arbetslivserfarenhet skapar du även kontakter i branschen. Från årskurs två kan du även välja att läsa som lärling. Som lärling sker hälften av din utbildning ute på ett företag. Som lärling får du också 1000 kronor extra i månaden av CSN.
När du väljer en yrkesutbildning har du stora förutsättningar att få en anställning direkt efter studenten.

Gör APL utomlands

Under det tredje året på din utbildning finns det möjlighet att göra APL utomlands. Alla elever har chans att ansöka om utlandspraktik. Vi samarbetar med företag i Italien, Spanien, Frankrike och Tyskland. Praktiken är oftast kring tre veckor där du lär dig mycket om dig själv och ditt jobb. Även praktiktider kring tre månader kan erbjudas, för dig som inte får ett fast jobb direkt efter skolan. Då kan du få praktisera och på det viset lära dig mer och kanske få ett arbete i Sverige eller något av länderna vi arbetar i.


Är du intresserad och vill veta mer om Praktiska gymnasiet Norrköping, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Praktiska gymnasiet Norrköping

Öppet hus

Öppet hus på Praktiska Norrköping!

Varmt välkommen till vårt gymnasium i Norrköping! Under öppet hus får du träffa våra elever och lärare samtidigt som du ser dig om i skolan. Du kan ställa frågor om programmen, våra scheman och vad det innebär att vara ute på praktik. Hoppas vi ses!

Läs mer om Öppet hus här!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-02-12    Tid:   11:00 - 14:00  

Program

Video

Praktiska Gymnasiet utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten. Efter ditt livs bästa skoltid. Välkommen in i gemenskapen!

Reportage

Dimitri på Bygg- och anläggning

Dimitri läser första året på Bygg- och anläggningsprogrammet på Praktiska Gymnasiet. Läs mer om varför han valde att studera på Praktiska gymnasiet Norrköping.Hilda på El- och energiprogrammet

Läs reportaget med Hilda som går årskurs två på El- och energiprogrammet på Praktiska Gymnasiet.Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Praktiska gymnasiet Norrköping.

Hitta till skolan

Praktiska gymnasiet Norrköping

Tullhusgatan 13
602 28 Norrköping

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Praktiska gymnasiet Norrköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja/byta
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information