Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hantverksprogrammet, Låssmed

Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 80 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 95,0
    (medelvärde: 182,8) * statistik från 2017

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Hantverksprogrammet, Låssmed

Om utbildningen

Öva upp din fingerfärdighet på Hantverksprogrammet i Stockholm

Vill du arbeta med ett serviceyrke med mycket kundkontakt? På Hantverksprogrammet i Stockholm kan du läsa till låssmed. Du kommer gå som lärling och visar du framfötterna finns stora chanser till jobb efter studenten!

Många elever väljer att starta eget företag efter Hantverksprogrammet, varför entreprenörskap är en viktig del i utbildningen. Kursen entreprenörskap är 100 poäng och lär dig bland annat att planera och skapa från idé till färdig produkt.

Inriktning Låssmed

Yrket låssmed passar för dig som är förtroendeingivande och fingerfärdig. Att arbeta som Låssmed innebär att du har ett servicebetonat yrke där du dagligen möter nya människor. Under Hantverksprogrammet med inriktning Låssmed får du gedigna kunskaper om hur olika lås- och säkerhetssystem fungerar. Både programmet och själva arbetsmarknaden präglas av ett starkt säkerhetstänkande, därför måste du kunna visa upp ett godtagbart vandelsintyg från polisen för att kunna bli antagen till utbildningen.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Helsingborg ger dig möjlighet att bli högskolebehörig, så också Hantverksprogrammet med inriktning Låssmed. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Låssmed, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Låssmed

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Låssmed så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen

Praktiska gymnasiet Stockholm

Praktiska Gymnasiet Stockholm

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen

Mejerivägen 2
11743 STOCKHOLM Stockholm

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Låssmed från Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen , fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: