Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 19 (år 1)
El- och energiprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-15
El- och energiprogrammet, Elteknik

Om utbildningen

På El- och energiprogrammet i Stockholm kan du läsa till Elektriker

El- och energiprogrammet är en utbildning som fokuserar på ämnen som teknik och elektronik. Efter studenten kan du arbeta som elektriker. El- och energiprogrammet på Praktiska gymnasiet Malmö Stockholm innefattar ämnen som Energiteknik, Elektromekanik, Datorteknik och Mekatronik. På El- och energiprogrammet har du många bollar i luften och får lära dig att installera/sköta olika el- energi- och vattensystem. Säkerhet är en annan viktig del när du jobber med elektricitet och det är en central del i utbildningen. Du läser även om arbetsmiljöfrågor som hur du bäst skyddar dig på jobbet och undviker skador.

Inriktning Elteknik

På inriktningen Elteknik får du lära dig att installera, underhålla och reparera olika systemtyper för el/energi inom hushåll, företag och industrier. När du läst klart dina tre år på El- och energiprogrammet kan du exempelvis arbeta som distributionselektriker eller installationselektriker.

Lärlingsutbildning

Som lärling på Praktiska Gymnasiet Malmö Stockholm får du en stor mängd praktik under din tid på skolan. Det innebär att du får använda de teoretiska kunskaper du lärt dig i skolan ute på praktiken. Att vara lärling är lätt uppgift utan här ställs höga krav. Det gäller att komma i tid, utföra sina arbetsuppgifter i tid och samarbeta väl med sina kollegor.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen

Praktiska gymnasiet Stockholm

Praktiska Gymnasiet Stockholm

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen

Mejerivägen 2
11743 STOCKHOLM Stockholm

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen , fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer