Visa gymnasium.se som: Mobil
Programinformation
Stockholm
Introduktionsprogrammet
Klassrum
(Läs mer) Öppet hus
2021-04-14
Introduktionsprogrammet

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogrammen på alla Praktiska gymnasiets skolor. Praktiska gymnasiet i Stockholm Liljeholmen erbjuder inriktningarna Programinriktat val (IMV) och Yrkesintroduktion (IMY). Kontakta skolans rektor för mer information. 

Inriktning Yrkesintroduktion

Målet med Yrkesintroduktion är att du som saknar gymnasiebehörighet ska få en yrkesinriktad utbildning som gör att du kan gå ut på på arbetsmarknaden eller börja studera på ett yrkesprogram. Du läser utbildningen på heltid och följer en individuell studieplan, framtagen för just dig.

Inriktning Programinriktat val

Vill du läsa på gymnasiet men inte har behörighet än, har du möjlighet att få det genom IMV-programmet i Liljeholmen. Har du godkänt i grundämnena svenska, engelska och matte samt 3 ämnen till får du läsa IMV. Därefter får du behörighet att komma in på ett nationellt gymnasieprogram. Tala med skolans rektor för att få information om hur du ska gå tillväga och sätta upp din studieplan.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

På Praktiska Stockholm Liljeholmen sker hälften av din utbildning på skolan och övrig tid på en arbetsplats, så kallat arbetsplatsförlagt lärande (APL). Detta ger dig möjlighet att pröva och öva i en yrkesmiljö som förbereder dig för livet efter skolan. Hos oss går du ut med en yrkesexamen men har även möjlighet till fortsatta studier på högskola.

   

Gymnasieexamen

Introduktionsprogrammet är ett gymnasieförberedande program.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen

Praktiska Gymnasiet Stockholm

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen

Mejerivägen 2
11743 STOCKHOLM Stockholm

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogrammet från Praktiska gymnasiet Stockholm Liljeholmen , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: