Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering

Praktiska gymnasiet Södertälje
Programinformation
Södertälje
Antal elever: 2 (år 1)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 103,8
    (Lägsta: 100) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-04-25

Utbildningsinfo

Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL) med inrikning mot färskvaror, delikatess och catering

Har du ett brinnande inresse för matlagning och av smaket från världen över? Drömmer du att  en dag jobba i en restaurang eller på ett bageri? Då kommer du stormtrivas på Praktiska Gymnasiets Resturang- och livsmedelsprogrammet ! Under din utbildning kommer du få chansen att tillaga olika rätter i varmkök, kallkök samt storkök- Du kommer dessutom ges möjligheten att baka i bageri och hantera drycker och livsmedel. Denna bransch innebär ett snabbt tempo. något du kommer tränas i under utbildningen i form av dukning och servering av kunder. Du kommer att testa på olika typer av arbetsuppgifter och sedan välja den inrktning som du känner passar dig allra bäst. 

 

Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning mot  Färskvaror, delikatess & catering

På inriktningen får du  stora kunskaper om livsmedel, bland annat hur du väljer rätt råvaror för tillagning, hur en försäljning av mat och dryck går till etc. Du kommer dessutom få erfarenhet av dukning och uppläggning av mat. Efter din utbildning kan du bland annat arbeta som butikssäljare inom färskvaror och delikatess.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Södertälje söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Inriktning Färskvaror, delikatesser & catering på Restaurang- och livsmedelsprogrammet ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning .Möjlighet till Högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Södertälje

Praktiska gymnasiet Södertälje

På Praktiska Gymnasiet Södertälje får du en bra mix mellan teori, praktik och träning i de arbetsmoment som du behöver klara av för att bli anställd efter dina tre år på skolan. Skolans viktigaste prioriteringar är att du ska klara...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Södertälje och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Södertälje

Klastorpsslingan 5
152 42 Södertälje

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering, fyll i följande uppgifter: