Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Praktiska gymnasiet Nacka
Programinformation
Nacka
Antal elever: 4 (år 1)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 168,8
    (Lägsta: 165) * statistik från 2017
Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Utbildningsinfo

Hotell- och turismprogrammet förbereder dig för arbete ute i världen!

Gillar du att möta nya människor? Vill du ha ett varierande och spännande arbete där du får jobba med resor och upplevelser och resa runt i världen? Hotell- och turismprogrammet förbereder dig för att jobba inom hotell- och turismbranschen. När du arbetar inom hotell- turismbranschen är det viktigt att vara duktig på kommunikation, bemötande av människor, marknadsföring, försäljning och entreprenörskap. Med världen som arbetsplats är det också viktigt att vara duktig på språk, något du får träna upp under din tid på programmet. 

Inriktning Turism och resor

För dig som är extra intresserad av att jobba med just turism är det här en bra inriktning. Efter utbildningen kan du jobba som exempelvis turistguide och där är viktiga kunskapsområden information, planering av resor, aktiviteter och upplevelser. Alla dessa områden får du såväl teoretisk som praktisk kunskap om under din tid på Praktiska Gymnasiet i Nacka. 

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Nacka söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Inriktningen Turism & resor på Hotell- och turismprogrammet ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Nacka

Praktiska gymnasiet Nacka

Praktiska Gymnasiet - En yrkesskola i centrala Nacka

Praktiska Nacka är en liten skola i centrala Nacka och här går alla elever ett yrkesprogram. Skolan ligger belägen i Nacka Strand med havet som närmsta granne i ett gymnasietätt område. Du kommer till skolan på 9 minuter från Slussen...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Nacka och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Nacka

Augustendalsvägen 3
131 27 Nacka Strand

 Visa telefonnummer
praktiska.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, fyll i följande uppgifter: