Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet

Praktiska gymnasiet Nacka
Programinformation
Nacka
Antal elever: 10 (år 1)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 110
    (medelvärde: 177) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-15
Vård- och omsorgsprogrammet, Vård & omsorg

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Nacka

Vård- och omsorgsprogrammet har två profiler: Hälsopedagogik/Kost/Träning samt Akutsjukvård.
Vill du arbeta människor och deras hälsa? Vård- och omsorgsprogrammet utbildar dig till att arbeta i en bransch där du får hjälpa och utveckla människor. Du kommer att ha varierande och spännande arbetsuppgifter och ingen dag liknar den andra. Du får kunskaper och erfarenheter som leder till jobb i en bransch som behöver dig. På Praktiska Nacka har alla elever praktik redan första året och du har möjlighet att under din praktik pröva olika arbeten som exempelvis inom barnomsorgen, äldreomsorgen, psykiatrin, sjukvården eller arbeta tillsammans med personer med funktionshinder.

För dig som är sugen på att plugga vidare efter gymnasiet finns det goda möjligheter till att göra det då alla som läser på Praktiska Gymnasiet i Nacka har chansen att bli högskolebehöriga.

Profil: Hälsopedagogik/Kost/Träning på Praktiska Gymnasiet i Nacka - Startar hösten 2015!

Om du vill arbeta med träning i framtiden och lära dig mer om hälsa, motivation och kost - då är det här utbildningen för dig. Vård- och omsorgsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Nacka erbjuder en unik profil inom hälsa, kost och träning. Utbildningen innehåller minst 50% praktik och är ett nationellt lärlingsprogram. Din praktik gör du inom områdena träning, friskvård eller gym. Som utbildad träningsinstruktör kan du sedan instruera och vägleda människor till träning som är anpassad helt till deras behov och önskemål. Utbildningen ger dig en bra grund för en karriär inom träning och hälsa.

Du kommer i din profil att utbilda dig inom: Programkonstruktion, Kommunikation, Pedagogik, Instruktörsrollen, Grundläggande kost, Träningsinstruktör som yrke, Konditions- styrke och rörlighetsträning, Rörelseanalys och teknik, Träning med egen kroppsvikt, Träning med fria vikter och andra redskap, Träning i maskiner.

Profil: Akutsjukvård/Ambulans

Om du vill arbeta med akuta situationer inom vård är detta profilen för dig. Du kommer lära dig livsviktiga kunskaper för att kunna ta hand om akut sjuka och skadade människor. Du lär dig vad som händer från larmet går hos ambulansen till patienten fått hjälp och kommit till sjukhus. Din personlighet är viktig och kommunikation och bemötande är grunden i din utbildning då du utbildar dig till att möta människor i de mest utsatta situationer. Efter utbildningen kan du arbeta som undersköterska eller vidareutbilda dig på högskola till exempelvis sjuksköterska eller tandgygienist.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Nacka söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Nacka

Praktiska gymnasiet Nacka

Praktiska Gymnasiet - En yrkesskola i centrala Nacka

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Nacka och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Nacka

Augustendalsvägen 3
131 27 Nacka Strand

 Visa telefonnummer
praktiska.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Vård- och omsorgsprogrammet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer