Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Praktiska gymnasiet Nacka
Programinformation
Nacka
Antal elever: cirka 20 (.)
Hantverksprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 187,5
    (medelvärde: 210,0) * statistik från 2021
Hantverksprogrammet, Frisör, Barberare, Hår- och makeupstylist

Om utbildningen

Utbilda dig till Frisör, Barberare och Hår- och makeupstylist på Hantverksprogrammet i Nacka!

Hantverksprogrammet är den perfekta utbildningen för dig som är kreativ och gillar att händerna för att skapa och arbeta. De flesta kreativa serviceyrken innefattar en hel del kundkontakt, därför är det bra om du gillar att möta nya människor och är serviceinriktad. Att plugga på Hantverksprogrammet på Praktiska Gymnasiet innebär att du får vara med i hela skapandeprocessen av en produkt, från den första idén till den slutgiltiga produkten. Entreprenörskap är ett centralt ämne i utbildningen, detta då det är väldigt vanligt med egenföretagare inom branschen. 

Inriktning Frisör, Barberare, Hår- och makeupstylist

På inriktningen Frisör, Barberare, Hår- och makeupstylist får du lära dig att klippa, färga och forma hår samtidigt som du blir en mästare på makeup och styling. Här får du läsa om skönhets-, trend- och fantasimakeup och tillhörande hårstyling. För dig som vill arbeta som frisör efter studenten är det här den givna inriktningen. Detta yrke kräver att du är duktig på att bemöta människor på ett trevligt sätt, men även att du är anpassningsbar för förändringar av metoder och tekniker. När du tar studenten från programmet har du lärt dig att lägga makeup och göra håruppsättningar för alla möjliga tillfällen, så som bröllop, catwalk, vardag och fest.

Trender och mode är i ständig förändring och det gäller att vara villig att hänga med i utvecklingen för att kunna göra sina kunder nöjda. Inriktningen innefattar även en del teoretisk kunskap som är väldigt viktig att känna till för att förstå sig på branschen helt och hållet. 

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Freja på Hantverksprogrammet

Läs om Freja som går andra året på Hantverksprogrammet med inriktning Hår- och makeupstylist på Praktiska Gymnasiet Nacka.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Nacka

Praktiska Gymnasiet - En yrkesskola i centrala Nacka

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Nacka och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Nacka

Augustendalsvägen 3
131 52 Nacka Strand

 Visa telefonnummer
praktiska.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Praktiska gymnasiet Nacka, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Freja på Hantverksprogrammet

Läs om Freja som går andra året på Hantverksprogrammet med inriktning Hår- och makeupstylist på Praktiska Gymnasiet Nacka.

Läs mer